Obustava nabavke automobila posle 4 dana

imageSamo četiri dana nakon objavljivanja tendera za nabavku automobila za Gradsku upravu , tender je povučen zbog kako se navodi „nepredvidjenih propusta i grešaka u samoj proceduri“.

 

Grad Valjevo 16. novembra objavio je tender za nabavku četiri putnička automobila. Nakon toga objavljeno je obaveštenje kojim se produžava rok za podnošenje ponuda do 27.11.2018., a u samoj tehnikoj specifikaciji snaga motora sa prvobitno traženih 75kw je promenjena u “minimalno 50kw.
Samo dan nakon izmene već 20. novembra nabavka je obustavljena , a u odluci o obustavi nabavke koju potpisuje načelnik Jelica Panjković Tešić se navodi : “U vreme pokretanja postupka nisu se mogli predvideti propusti I greške u samoj proceduri , a koji onemogućavaju da se postupak okonča”.
U istom rešenju ne navodi se koji su to propusti I koje greške , s obzirom da je tender objavljen samo četiri dana ranije , a samo dan pre obustave u njemu je izvršena izmena I produžen rok za podnošenje ponuda.

 

image Za sprovodjenje ove javne nabavke odnosno za kupovinu automobila grad je predvideo iznos od 4,5 miliona dinara bez PDV-a, odnosno 5,5 miliona dinara sa PDV-om. S obzirom da su se tenderom tražila 4 putnička vozila istih karakteristika moguće je izračunati da je za nabavku jednog automobila predvidjena vrednost od 1 375 000 dinara sa PDV-om ili oko 11 000 evra po automobilu.
S obzirom da je grad do sada pokazao interesovanje za vozila marke Dacia koja je već kupovao za vozni park I to modele Sandero I Duster , pregledom sajtova kuća koje prodaju ova vozila može se zaključiti da se Sandero uklapa u predvidjeni novac. Ipak tek nakon što tender bude ponovo objavljen I sproveden biće vidljivo kom brendu je grad naklonjen.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.