Savez za Valjevo

      Нема коментара на Savez za Valjevo

imageNa konferenciji za novinare održanoj u DS-u potvrdjeno je da je u Valjevu formiran Savez za Valjevo kao deo Saveza za Srbiju oformljenog na nivou republike . „Dobrodošao je svako ko ne saradjuje sa ovom vlašću“, poručuju iz Saveza za Valjevo .

 

„Savez za Srbiju osnovan je u septembru ove godine u Beogradu i čini ga deset političkih organizacija , udruženja i sindikata. U Valjevu je 17. novembra osnovan Savez za Valjevo. Deo je Saveza za Srbiju i otvoren je za sve one koji žele da mu pristupe. Jedini i pravi uslov je da pre svega budu opozicija . To znači da nemaju nikakav oblik saradnje sa sadašnjom vlašću. Mi smo trenutno u komunikaciji sa svima onima koji mogu biti deo Saveza , ali kažem ponovo uslov je da nemaju komunikaciju sa vladajućim strankama“, rekao je na konferenciji za novinare predsedik GO DS u Valjevu Slobodan Pavlović.
Kako se moglo čuti Savez za Srbiju na nivou Republike ima 24 poslanika , deset pokrajinskih 18 beogradskih i značajno više lokalnih. Pavlović kaže da sva istraživanja pokazuju da je Savez za Srbiju drugi po snazi na nivou republike. „U Srbiji se teško živi. Gradjani se sami javljaju i kažu da je neizdrživo. Smanjene su plate i penzije , a preko pijedinih medija ih ubedjuju da je bolje da im smanje penzije i posle četiri godine povećaju i da je to bolje nego da su im svake godine iste povećavali. U odnosu na 2014. godinu prošušteno je povećanje od bar 20%. Savez je spreman da tu razliku vrati gradjanima. Cene poljoprivrednih proizvoda su dampingovane i Savez mora da ponudi rešenje i za Republiku i za lokal. U Valjevu nam godinama obećavaju neku veliku investiciju , ali sem Ljubinkovog svinjaca verujte ništa se novo nije desilo“, kaže Pavlović.
Savez će se kako se moglo čuti pre svega koncentrisati na zapošljavanje , ali i ključni problem aerozagadjenja. „Kada omasovimo toplifikaciju možemo sniziti cene. Sada se pravi budžet i potrebne su subvencije za poljoprivredu. Četvrta stvar je socijalna zaštita jer je sve više ljudi koji teško žive“, rekao je Pavlović.
U ime Dveri novinarima se obratila Stana Djekić koja je konstatovala da se prvi put u državi sva vrata medija za opoziciju zatvorila. „ Sva vrata su potpuno zatvorena. Ne bih volela da se neko od medija u Valjevu nadje prozvanim , ali mi ne gledamo samo Valjevo , jer imamo ogroman problem na republici. U ovakvom stanju nemoguće je održati bilo kakve izbore. Kada ne možete da predstavite program sa kojim izlazite pred gradjane onda su izbori nemogući. Videli smo kako je to izgledalo o Lučanima. Imali smo je i u Mionici kada su izbori bili praćeni nevidjenim pritiskom pre svega od strane SNSa. Ovde smo zajedno da omogućimo slobodno glasanje“, kaže Djekić.
Ona navodi da se ovakavo stanje jednostavno ne može održati , stanje kada je nemoguće zakazati razgovor kod predsednika opštine za običnog smrtnika. „Taj arogantni stav mora biti prekinut. Svako može da proveri , sastajemo se i oko sela. U ovoj državi opstanka bez sela nema. Nikada se više uništavanje ne sme više ponoviti. Ne možete da ne razgovrate sa političkim protivnikom , a to se ovde dešava. Arogancija države dovodi do toga da država neće imati na koga da se osloni jer osnov države su gradjani“, navodi Djekić.
Djekićeva je podsetila da ovih dana gradjani dobijajau pisma od predsednika države na kojima se nalazi logo SNS, što je nedopustivo. „Za to ćemo se zalagati. Da onog trenutka kada neko postane predsednik opštine bude predsednik svih gradjana . On više nije predsednik Gradskog odbora svoje stranke . Sve dok se ne naučimo takvom obliku vršenja i lokalne i republičke vlasti biće nam jako teško. Sastali smo se da naše ideje udružimo i pokušamo da narod navikne na dobro , a da ovo zlo ode“, rekla je Djekić.
U Savezu za Valjevu kažu da se pregovara sa svima ,a da su do sada ulazak u Savez pored DS-a i Dveri, potpisali, Pokret za preokret, Levica i Sindikat Sloga.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.