Saopštenje boraca povodom nove prekršajne prijave tokom štrajka glađu

imageNakon novog zahteva za pokretanje prekršajnog postupka koji je stigao na adresu Udruženja boraca ratova od 1990. godine, saopštenjem se oglasilo ovo Udruženje, koje ukazuje da se radi o progonu boraca nakon njihovog štrajka glađu, podnošenjem “lažnih” prekršajnih prijava. Prenosimo saopštenje UBR od 1990. i njegovog predsednika Ljubomira Bradića.

Na Svetog Arhangela Mihaila stigao zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i protiv Bradić Ljubomira, predsednika UBR Valjevo i Generalnog sekretara Gvozdenog puka Republike Srbije.
Obaveštavam svu javnost Republike Srbije i Grada Valjeva. Neviđen progon se vrši putem pisanja ,,lažnih" prekršajnih prijava za štrajk glađu boraca koji se desio u Valjevu.
Mi sumnjamo a ne tvrdimo, a jednog dana ćemo dokazati, da iza toga stoji Darko Glišić sa Uba, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i odbornica zaposlena u Domu Zdravlja Valjevo, inače verenica gradonačelnika Gorica Božić.
Danas sam i ja dobio prekršajnu prijavu za navodno vređanje i drsko i bezobzirno ponašanje prema radnicima hitne službe i za koje smo tražili da napuste prostorije udruženja jer nam ne treba takva lekarska pomoć. Nikada posle tog događaja više nismo tražili pomoć hitne službe Valjevo a čast velikom broju zaposlenih.
Jedva čekam to suđenje gde ću sprovesti izvođenje dokaza putem suočenja sa oštećenim radnicima Hitne Službe Valjevo i svedocima i suguran sam da ću ih uhvatiti u različitim izjavama jel nisu ni svesni koja ih pitanja očekuju!? Uvek je bilo da su u ,,laži kratke noge" i ovo je bruka koja vodi u demonstracije jer je to jedini način da se odbranimo!
Ukoliko me prekršajni sud osudi za nešto što nikada nisam uradio ići ću na izdržavanje kazne zatvora to javno obećavam i biće mi čast!!! Ukoliko me oslobode sledi tužba za pretrpljene duševne bolove i lažno prijavljivanje!!!
Ućutkati borce koji su štrajkovali i Bradić Ljubomira ,,lažnim" prekršajnim prijavama je baš greška a vreme će sve to pokazati!!!
,,Bogu i Borcu se klanjamo kada dođu nevolje a kada prođu Boga zaboravljamo a Borca proganjamo"!

Predsednik UBR Valjevo i Generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.