Valjevski prvaci na Gradskom trgu

imageNa Gradskom trgu upriličen prijem za djake prvake Grada Valjeva. Iako je svuda uobičajeno da se gradonačelnik obrati valjevskoj deci, gradonačelnik Gvozdenović nije prisustvovao ovom dogadjaju. Decu je pozdravio zamenik dr Zoran Živković.

 

Prepun Gradski trg osmeha, mladosti, želja i čestitanja , najkraći je mogući opis dogadjaja koji je svakako obeležio ovaj septembar. Valjevski djaci prvaci pozvani su na zajedničko fotografisanje, a kako se moglo čuti njihova slika biće izložena na bilbordu ispred Gradske uprave.
Iako najavljeno kao prijem gradonačelnika za djake prvake, svi su došli izuzev domaćina, gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića za koga je rečeno da je opravdano odsutan. „Raduje me Vaš doazak i želim da Vam svi dani Vašeg školovanja predstavljaju radost i zadovoljstvo i ostanu najlepše sećanje u Vašem životu“, rekao je pozdravljajući razdragane mališane zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković

 

image „Ako želite da deca budu pametna, čitajte im bajke.Ako želite da budu još pametnija čitajte im još bajki“, rekao je dr Živković citirajući Anštajna i započeo svoje obraćanje kako kaže roditeljima, bakama i dekama.“Obaveza grada je da obrazovanje stavi medju prioritete. Cilj nam je zajednički, da pomognemo našoj deci da postanu zdrave i obrazovane ličnosti. U nadi da ćemo svake godine imati sve više djaka, u ime grada Valjeva i svoje lično, čestitam početak školovanja novim prvacima i želim mnogo lične sreće“, rekao je dr Živković.
Ove godine prvi put u školske klupe selo je 726 mališana , čak sto manje nego prošle godine, a grad je za njih pripremio simbolične poklone dve sveske, bojice, pernicu.

 

image Okupljanje djaka prvaka na početku školske godine postala je tradicija u našem gradu i jedan od lepih manira odraslih prema valjevskoj deci. Nedolazak prvog čoveka grada na jedan ovakav dodgadjaj nije gubitak za valjevsku decu, ona su i pre polaska u školu naučila šta znači reč poštovanje. Nedolazak gradonačelnika njegov je gubitak jer nije video nasmejana lica valjevske budućnosti i čuo buku smeha i radosti koja se tako retko u poslednje vreme čuje.
Svim djacima prvacima, Vamedia čestita početak školovanja!
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.