Valjevo blokirali gradjani nezadovoljni poskupljenjem goriva

imageValjevo je bilo  potpuno blokirano automobilima nezadovoljnih gradjana koji su na ovaj način izrazili protest zbog povećanja cene goriva. U blokadi puteva i mostova učestvovali su i automobili, motociklisti, ali i teretna vozila.

Putem društvene mreže fejsbuk u Valjevu je organizovana blokada zbog poskupljenja goriva. Grad je prazično blokiran na četiri lokacije .Dve blokade su bile organizovane  u samom centru grada, na raskrsnici glavne Karađorđeve i ulice Vuka Karadžića, kao i mosta preko Kolubare u Sinđelićevoj ulici. Pored toga, vozači dvotočkaša blokirali su most preko Kolubare kod parka „Vide Jocić“ i tako praktično blokirali put za Bajinu Baštu. Vozači teretnih vozila, pak, blokirali su bulevar Vladike Nikolaja, koji je ujedno i magistrala za Beograd, u blizini nekadašnje fabrike „Srbijanka“. U protestu zbog cene goriva u Valjevu učestvuje više stotina vozila. Prve procene govore da je na ulicama bilo više stotina vozila.
Ovim protestom gradjani su zatražili novu cenu goriva za dizel koja neće prelaziti 110 dinara i 120 dinara kao gornju cenu za benzin, a cena plina po ovom zahtevu ne bi trebalo da prelazi 50 % cene bezolovnog benzina.

image

Protest u Valjevu deo je protesta koji su organizovani u celoj Srbiji.

image

*fotografije preuzete sa fejsbuka

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.