Podiguta optužnica protiv 10 lica

imageViše javno tužilaštvo podnelo je optužnicu Sudskom veću Višeg suda u Valjevu  protiv deset lica zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. 

Policija i BIA su pre godinu dana  uhapsili osam osoba,a kasnije su istragom obuhvaćene još dve osobe. U toku istrage Tužilaštva saslušano je 46 svedoka , a veštačeno 30 računara.

Protiv prvooptuženog bivšeg načlnika Gradske uprave Aleksandra Vujić Subotića je podneta optužnica za krivično delo primanje i davanje mita u produženom trajanju, što znači da se delo ponavljalo.

U noćnoj akciji hapšenja pre godinu dana uhapšeni su :tadašnji načelnik gradske uprave A.S.V.i službenik A.Dj ,R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo. Tužilaštvo jedino za službenicu T.I. nije tražilo produženje pritvora pa je ona puštena na slobodu dok su tek posle tri meseca provedenih u pritvoru pušteni načelnik gradske uprave I službenik, ostala lica u pritvoru su bila u trajanju od 30 dana.
Sudsko veće razmotriće predlog optužnice I odlučiti o redovnom sudskom postupku.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.