Kompresoring donirao transportnu izoletu Bolnici

imagePreduzeće Kompresoring doniralo je Opštoj bolnici u Valjevu transportnu izoletu za službu ginekologije, vrednu 14 000 evra. Ginekologiji i Bolnici nedostaju brojni aparati ,a dobijena izoleta spasava živote beba.

Kompresoring , gradjevinsko preduzeće iz Valjeva, doniralo je Opštopj bolnici transportnu izoletu koja će umnogome osigurati bezbedan transport beba kojima je život ugoržen po rodjenju za Beograd. Jovana Tomašević u ime donatora na konferenciji za novinare je istakla da je Kompresoring pre svega društveno odgovorna firma. „ Odlučili smo da doniramo nešto za šta mi verujemo da je neophodno. I sama sam majka dvoje male dece i prilikom boravka u Opštoj bolnici primetila sam da ovde manjka sredstava za rad. U konsultacijama sa našim prijateljima lekarima u porodilištu došli smo do toga da je rešenje i nešto što je najpotrebnije u ovom trenutku transportna izoleta.I ako ova izoleta spasi bar jedan dečiji život onda smatramo da je ova naša misija bila više nego uspešna“, rekla je Tomašević.
Na donaciji se pre svih zahvalio direktor Opšte bolnice dr Zoran Djurić rekavši da je svaka donacija vredna i dobrodošla. „Opštoj bolnici nedostaje dosta instrumenata i aparata tako da je ova donacija izuzetno značaja i u ime bolnice se zahvaljujem donatorima i naravno želim da takvih donatora bude još više“, rekao je dr Djurić.

image Kako se moglo čuti na godišnjem nivou u Opštoj bolnici se rodi izmedju 1200 i 1300 dece , ali na žalost jedan broj te dece jesu bolesna deca. „ Imamo stare transportne izolete koje su nepouzdane i stare , a na žalost jedan broj dece koja se rodi su bolesna deca. Niko to ne očekuje kad krene u porodilište , ali se prosto takve stvari dešavaju.Ponekad su to teški porodjaji ponekad anomalije tako da 2 do 3% dece zahteva transport u ustanove tercijalnog ranga.Prvobitno je bilo zamišljeno da Beograd organizuje taj transporti da to bude jedan centar u Beogradu, ali to nije zaživelo. Naše izolete su stare i ovo je bilo rešenje da dobijemo jednu novu sigurnu izoletu uz koju će sve biti mnogo uspešnije.Dok oni dodju do nas i dete stigne do njih to su četiri sata , a ovako tamo gde su sekunde u pitan ju mi imamo prednost u satima“, rekla je dr Dragica Dimitrijević šef službe neonatologije.
Načelnik odeljenja ginekologije dr Nenand Dimitrijević je rekao da je velika čast poznavati ljude koji poput Matije Nastasića razumeju potrebe bolnice i opšte dobro svih gradjana. „ Transportna izoleta je ono što nam je bilo najpotrebnije u ovom trenutku , na žalost ne i jedino što nam je potrebno pa se nadam da sa ovom donacijom neće prestati i donacije drugih firmi i pojedinaca.Porodilište je da kažemo „najklizaviji“ teren u Bolnici i to je jedini slučaj gde pacijenti dolaze zdravi i svi očekuju da kada dodje zdrava žena i zdrava beba iz bolnice izadju i žena i beba, ali na žalost statistika je neumoljiva i ni u jednom porodilištu na svetu ne izadju sve žene i sve bebe zdrave i žive. Upravo tom malom broju dece može da se pruži šansa ako se na vreme odreaguje i transportna izoleta je prva u nizu koja je pottrebna“, rekao je dr Dimitrijević.

image On je izrazio nadu da će uskoro biti pokrenuta i humanitarna akcija kako bi seza potrebe akušerske službe nabavio i klinički ultrazvučni aparat. „Vrednost ove izolete je 14 000 evra , ajedan ultrazvučni aparat, klinički, je 50 000 evra. Kada kažete da je nešto 50 000 evra onda se misli da je to previše za bolnicu jer i jeste. I ne samo to . Ovde u slučaju izolete smo uspeli da donator kupi izoletu na svoje ime da dobije papire na svoje ime i da kao takvu bez ikakvog troška bolnice istu nama donira. Ja se nadam da shvatate da je 50 000 evra mnogo , ali ako 50 firmi daje na godišnjem nivou hiljadu evra to za njih nije mnogo , a nama je sve. Njima donacija od 1000 evra ne bi značila mnogo finansijski , jer to za njih nije mnogo , ali majkama, deci, bolnici, značilo bi mnogo i nadam se da će to zaživeti“, rekao je Dimittrijević.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.