Svanuće: Ne postoji sporazum o nenapadanju sa bilo kim

IZBORI 2024

Koalicija Svanuće negirala da postoji potpisan sporazum o nenapadanju sa Ujedinjenom patriotskom opozicijiom. U ovoj koaliciji navode da su podneti prigovori iz principijelnog stava poštovanja zakona .

Nakon što je Ujedinjena valjevska opozicija izdala saopštenje u kom navodi da je Svanuće prekršilo potpisani sporazum o nenapadanju, Vamedia je zatražila objašnjenje od koalicije Svanuće.

Šef izbornog štaba koalicije Svanuće, Željko Trifunović kaže da sa njima nikakav ugovor koalicija nije potpisala.

„Ja moram da kažem, da vas podsetim kad smo prvu konferenciju održali, šta smo rekli? Naš jedini protivnik je, Srpska napredna stranka, odnosno ta kriminalna hobotnica koja je uzirpirala našu državu, naš grad, svako selo i mesnu zajednicu.Što se tiče te grupe građana Ujedinjena patriotska opozicija, mi nikad nikakav sporazum sa njima nismo potpisali. Istina je da smo mi pre godinu i po dana započeli jedan proces, gde smo pokušali da okupimo sve opozicione političke organizacije i da smo tu imali dogovor o nenapadanju. Čak i da imamo potpisan ugovor, ja ne vidim šta smo mi to njih napali“, kaže Trifunović.

On navodi da se koalicija Svanuće zalaže za legitimne i legalne procese te i da su podneti prigovori zapravo trebali da budu deo posla GIK-a.

„Gradska izborna komisija je trebala da određenim političkim subjektima koji su se aplicirali i želeli da konkurišu, da tako kažem, odnosno da se kandiduju,da dobiju neke glasove grada Valjeva, da im ne dozvoli, da ne proglasi liste one koje nisu u skladu sa zakonom. Mi smo u skladu sa zakonima ove zemlje tražili, odnosno pisali prigovor. Nažalost, naši prigoviri su u tom smislu odbijeni, ali smo ipak naterali vlast, da na drugi način, uvedu te liste u zakonske okvire.Inače, ja ne znam, ako neko smatra da je napad, onda stvarno to nije dobro“, kaže Trifunović.

Šef izbornog štaba Svanuća navodi da ova koalicija ne želi da se bavi bilo čijom listom na bilo koji drugi način sem zakonski.

Ivan Manić kandidat za gradonačelnika liste Svanuće objašnjava da je sve počelo sa , kako kaže, fantomskom Ruskom listom.

„Tog trenutka shvatili smo da naša želja da učestvujemo u koliko toliko demokratskom procesu, očigledno neće moći da se brani drugim sredstvima, do ovim sredstvima koji su prigovori.Podneli smo jedan prigovor. Nakon toga, znate kako kažu, „koga zmija ujede i guštera se plaši.“ Onda smo imali još tri različite liste i svi su principijalno i po zakonu sprovedeni prigovori. Možemo da shvatimo da to nekome ne odgovara, ali nikakva razlika tu nije pravljena. Apsolutno nikakva. To je čisto principijalna stvar bila. A kako to neko percipira, to je već pitanje za njih. I da li je to možda deo kampanje“, rekao je Manić .

Koalicija Svanuće saopštila je i da su podneti prigovori prosledjeni ODHIR-u.

„Svima želimo, dakle, uspešne kampanje .Naša kampanja od početka do ovog trenutka nijednog momenta nije bila negativna. Nije bila usmerena ni protiv koga. Ali, konstelacija snaga koja sada, od desetak dana pred izbore, sve više ide na tu stranu da smo ozbiljan takmac u najmanju ruku, jasno je da umesto da bude usmerena na vlast, bude usmerena na nas. Ali to nas samo ohrabruje da smo na dobrom putu i kampanja sad ulazi u onu poslednju fazu koja je veoma napeta , ali mi ćemo ostati fokusirani samo na svoju kampanju“, poručio je Manić.

 

5 comments on “Svanuće: Ne postoji sporazum o nenapadanju sa bilo kim

  1. Dragan

    ako dobro razumem vi ste napali ruske stranke nestorovica i dveri i narodnu stranku pa kad ste videli da im srpska napredna stranka pomaze da izadju na izbore vi se zalite strancima. i onda vam je posle djavo kriv kad ti stranci prete presedniku vucicu i onda on da ih smiri mora da preda kosovo i otvori rudnike

    Reply
  2. Ugrožena populacija

    Zašto u objavi sa konferencije za štampu nije izneto, kako nam je g-din Đukić obećao da će nam svanuti kad on sredi JKP-ća. A pri tom ne spominje da zaostali kadar iz njegovog vremena, još uvek donosi odluke i za sve se pita ( nadležni u gradskoj upravi za JKP i pipci po istim). Ne može se disati

    Reply
  3. Jovana

    Za vas neću glasati sigurno,pre ću za Vučica nego za vas koji ne znate sta cete sami sa sobom.narode nikako za ove SMRKNUCE tek je onda Valjevo gotovo

    Reply
    1. Dosta više prevaranata

      Ti i jesi glasač Vučića. Zato tako i pišeš. Providna si. Mislim, ako si uopšte žensko.

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.