Mionica domaćin državnog prvenstva u rukometu

Mionici je pripala čast da prvi put u istoriji bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova iz Beograda, Novog Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Aranđelovca, Vrbasa, Kanjiže, Petrovca na Mlavi, Radinca, Umčara.

Sve utakmice predstojećeg prvenstva igraju se u Sportskom centru “Mionica”, a prva utakmica je na programu u petak, 24. maja, u 10 časova. U nedelju, 26. maja, igraju se finala, nakon čega sledi ceremonija proglašenja pobednika i dodela medalja i nagrada.

-Za samo pet meseci od početka godine domaćini smo dva državna prvensta. U plesu i sada u rukometu. Ponosni smo na što smo uz pomoć države uspeli da sagradimo sportsku dvoranu gde će se održavati takmičenja državnog ranga.  Drago nam je da će baš, kod nas, u Mionici biti proglašen državni prvak u rukometu. Važno je da nastavimo da negujemo sport i da našoj deci omogućimo jednake uslove kao što imaju i njihovi vršnjaci u većim mestima – kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković.

– Veliku zahvalnost dugujemo vodećim ljudima iz Rukometnog saveza Srbije što su odredili da se u Mionici, generalno u našem kraju, održi jedno ovako veliko takmičenje na kojem ćemo proglasiti prvaka države i koje će okupiti sam vrh Rukometnog saveza i brojne ljubitelje i poštovaoce ovog sporta. Želim da se zahvalim prijateljima i saradnicima, opštini Mionica, celom timu ljudi iz sportske dvorane “Mionica”, roditeljima SU “VA Handball” iz Mionice što se sami javljaju za pomoć koji su prepoznali težinu svega ovoga, koliko sam događaj znači za Mionicu i ceo okrug- kazao je Vukašin Radosavljević, odgovorno lice ispred Rukometnog Saveza Srbije za organizaciju ovog Državnog prvenstva.

U okviru SU „Va Handball“ rukomet u Mionici trenira 50 malih rukometaša.

2 comments on “Mionica domaćin državnog prvenstva u rukometu

  1. Miodrag

    U valjevu ce uskoro biti izgradjena nova hala sportova pa cemo organizovati finale kupa u fudbalu, a nakon toga i neko fudbalsko medjunarodno takmicenje.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.