Ulična akcija „Tvojih 15 minuta”

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U saradnji sa partnerskom organizacijom Lokalni odgovor u petak 24. maja od 11 do 14 časova organizovaće uličnu akciju „Tvojih 15 minuta“ u Valjevu. Na platou Centra za kulturu aktivisti dve organizacije će razgovarati  sa građanima o njihovim motivima za izlazak na izbore.

“Prema istraživanjima, glasaču je potrebno samo 15 minuta da ode do biračkog mesta da  iskoristi svoje pravo. Vaših 15 minuta, naših 4 godine. Neki kažu da je to obaveza birača. To  nije njihova obaveza, to je njihovo pravo i apelujemo na glasače da to pravo iskoriste”, smatra koordinator kampanje, Uroš Tasković.

Kampanja koja je započela akcijom u Nišu  trajaće do održavanja lokalnih izbora 2. juna u 88 gradova i opština. Volonteri NKDa i partnerskih udruženja će razgovarati sa građanima osam gradova gde će se održati lokalni izbori: Valjevu, Užicu, Subotici, Bujanovcu, Aleksincu, Novom Sadu, Svrljigu i Nišu.

“Lokalni odgovor od nastanka motiviše građanke i građane Valjeva da učestvuju u javnim raspravama, da prate javne prezentacije i da budu aktivni. Jedan od osnovnih načina participacije u javnom životu jeste izlazak na glasanje i izražavanje stava o tome kako  građani vide situaciju u društvu, gradu, koliko su time zadovoljni ili nezadovoljni“- smatra Đorđe Petković, predsednik Lokalnog odgovora

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je udruženje građana koje se zalaže za promenu aktuelnog izbornog sistema kao i da svi građani imaju jednake uslove za život bez obzira da li  žive u Beogradu ili nekom manjem mestu u Srbiji. Lokalni odgovor je udruženje građana iz Valjevu, koje je usmereno na zaštitu životne sredine i podsticanje građanske participacije.

Lokalni odgovor

1 comment on “Ulična akcija „Tvojih 15 minuta”

  1. Sasa

    lokalni odgovor poziva na glasanje a 2020 bojkotovali izbore zbog losih uslova i od epili se od Lokalnog fronta zbog izlaska na izbore……Srbijoooo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.