Siniša Mali: Valjevo će nastaviti da se razvija

IZBORI 2024

Siniša Mali,  potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), rekao je gostujući na TV  V5 da su u Valjevu u toku brojni projekti koji omogućuju da se  Valjevo razvija.

foto:printscreen/V5

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su projekti planirani u Valjevu deo programa „Skok u budućnost – Srbija 2027” i da se nalaze među ukupno 323 projekta koji će biti realizovani do 2027. godine..

Ministar je istakao da je u toku dalje uvođenje gasa i da nije reč samo o gasifikaciji industrijske zone, što je važno za građane Valjeva.“ Valjevo nastavlja da se razvija, kao i cela Srbija. Gas i jeftini izvori energije osnov su  za dalji ekonomski rast, kao što je uostalom i izgradnja infrastrukture poput saobraćajnice Lajkovac – Valjevo do Loznice“, rekao je Mali.

U gostovanju  Mali je posebno  istakao i da je završen projekat za izgradnju pruge Valjevo – Vrbnica do Crne Gore, a da se očekuje početak izgradnje obilaznice. „Brza saobraćajnica, auto – put, pruga koja će se graditi, dovođenje gasa… Sve je to potencijal za dalji ekonomski razvoj i rast Valjeva”, rekao je Mali.

On je dodao da su sada plate u Valjevu veće, da su iznad 700 evra, a da su 2012. iznosile 285 ili 295 evra, kao i da je nezaposlenost manja. Ipak, kaže, to nije dovoljno i zato mora da se radi još više i bolje da bi Valjevo bilo tamo gde zaslužuje.

„Čeka nas i potpuna rekonstrukcija bolnice. Projekat se završava i očekujemo početak radova 2025. godine”, najavio je Mali .

21 comments on “Siniša Mali: Valjevo će nastaviti da se razvija

  1. Rodja

    Velike se stvari i dobre desavaju u poslednjih 3-4 godine i hvala drzavi sto ulazr ogromna sredstva ovde i pomaze da dolaze investitori. Za mene su brze trake i gas ogromna stvar, ali i svi ostali projekti koji se rade ili ce se raditi su vredni postovanja i pohvala.

    Reply
    1. Role

      E moj Rođo po tebi ispade da ista ova vlast ništa pre toga nije radili a to je period od nekih skoro 10 godina, nema danas sendviča za tebe, samo hleb i voda.

      Reply
  2. Ivan

    Mali je veliki igrač i zna šta treba. Ne gubi vreme na gluposti i nešto što neće napraviti još para za narod, ne forsira ono što će koštati, a ne zarađivati još, tako da ga jako gotivim i pravi čovek na pravom mestu.

    Reply
  3. Gradski robovi

    Deder mali reci mi kolko kosta diploma doktorata, lako cemo mi za razvoj.

    Reply
        1. Sladjana

          Bice i zatvora ako bog da. mada on je dobar za zasticenog svedoka. Tako da moze jeftinije da prodje.

          Reply
  4. Istina

    Strašno je kako lažu. Ne može jedan grad, jedna država da se razvija ako se radi sve naopako. Vođenje jednog grada, države se vidi i po saobraćajnoj gužvi. Naime saobraćaj je odraz svih promašaja u jednoj sredini…
    Elem, da se zna da Valjevo ima, kao i Srbija, rapidno smanjivanje broja stanovnika. I kome se dovodi gas? Za rudarenje u budućnosti po Zapadnoj Srbiji, obroncima Povlena, Medvednika i Jablanika…? Ko će da se greje na gas? Pa narod nema para ni za osnovne životne potrebe. Gas je dobar izvor energije, ali za normalno društvo koje ima neki standard.
    Aktuelna vlast je za sve ove godine podelila društvo joje je sada sa najvećom socijalnom razlikom u Evropi. Napravili su bogatašku državu gde im jedan broj građana (oko 20%) pravi proseke kojima se oni hvale, dok 80% ne može da ode ni na Divčibare da popije kafu, a kamo li da ruča sa porodicom. Naravno sad će botovi da pišu kako su puni restorani, kafane, kako se kupuju stanovi od 10.000 evra po kvadratu… Tačno je i to su onih 20%, dok svi ostali grcaju oko minimalca i maštaju o neto proseku kojima se vlast hvali…Neto prosek nemaju ni prosvetni radnici koji bi trebalo da budu kao nekada, osnov za razvoj jednog društva…
    Porediti plate sad i u 2012. godini je kao porediti babe i žabe. Ja ne znam kome ta priča prolazi kada je tada većina naroda imala veću kupovnu moć nego sad. Nađite cene goriva, hrane i svega drugoga pa ćete videti vrednosti… Ali koliko je narod obrazovan, očigledno takve priče prolaze.
    Živimo u državi sa njskupljom hranom, odećom, obućom, sa najjeftinjom radnom snagom, sa najlošijim rukovodećim kadrovima (u VD stanju) u Javnom sektoru… Oni što su nešto znali, otišli su i odlaze, a kada kažu da se neko vraća, da vraća se u strane kompanije kao IT stručnjaci jer ih moraju dobro platiti.
    O čemu Mali priča? Kada penzije sa 15.000 i plate sa 47.000 podigne na visinu potrošačke korpe i kada napravi sistem raspodele vrednosti u društv 1:3 i kada donese zakon o stepenovanom oporezivanju, e onda može da se priča dalje o razvoju države. Da li je svestan da narod ne živi život nego preživljava?
    I dosta bre više sa tom demagogijom i lažima oko kanalizacija, oko aerozagađenja, puteva, pruga… Šta vredi od pruga kada im pretovareni kamioni izlomiše sve lokalne puteve, ali su to sve njihove firme…Sela su i dalje bez puteva, a nauka kaže treba uraditi put u svako selo gde se vidi bar jedna kuća, bez obzira da li tu neko trenutno ima, možda se neko kasnije vrati kada ima put da dođe…
    Sve su im neke afere 12 godina, te nemaju diplome, te ovo, te ono… zato i jesmo tu gde smo. Ne zna se časni krst. Niko više ne radi svoj posao. Sve je u gužvi, mulju i prljavštini. Još malo s eneće znati koju ulogu ima crkva, a koju država.
    Kakvi bre stadioni koji zvrje prazni…, da li narod nešto zna…? Stadioni mogu kasnije.
    Kakva rekonstrukcija bolnice, to je samo za pranje para. Uvek je jeftinije graditi novo.
    Država koja je često najzagađenija, u kojoj je 50% građana bez kanalizacije, u kojoj oko njih 50% prima minimalac koji je dovoljan za nekoliko dana preživljavanja (to je izjavila bivša premijerka), u kojoj vlast pije bocu vina od 16.000 evra, u kojoj se čeka na red za specijalističke preglede, za operacije, u kojoj je građana sve manje, nije normalna država i nije normalno da se grade toliki stadioni, toliko skupi stanovi, bolnice od Kovida koje zvrje prazne.
    Omladino, život je jedna linija, ali sa dve tačke.
    A vi botovi sad udrite, ali samo sa činjenicama i bez šlihtanja.

    Reply
  5. Laki

    Pogledajte cene pre deset godina i sada.isto sve.Pričajte o putevima,pričajte o Kineskim kreditima za puteve što ste uzeli.Uzmem kredit napravim kuću i hvalim se da sam deci kuću napravio,a deci ostavim da otplaćuju.

    Reply
  6. Miodrag

    Sinisa je sve lepo objasnio, i lepo je sto u valjevo svaki dan dolazi neki ministar da se pokaze da se misli na nas. Dobro je i sto nije pomenuta Loznicka pruga koju će mo raditi zbog rudnika, ali gradjanima je ona asocijacia na rat.

    Reply
    1. Sladjana

      Nije u negativnom, vec direktno u provaliju? Samo sto izgleda kod nas ta provalija nema dno!

      Reply
  7. Realnost

    Voleo bih da se u Valjevo ulaze, ne mora to uvek novim asfaltom i kanalizacijom. Ulozite u Valjevo tako sto cete institucije naterati da rade svoj posao, naucite nadlezne da se saobracajni tretman mora primenjivati isto i prema meni na biciklu i prema onome u dzipu od 100k eura. Naucite inspekcije da ne zatvaraju oba oka na neregularnosti u ovoj pilićarskoj hipergradnji zgrada gde svaki zelenas moze da zavlaci narod i nazive sebe investitorom. Kada se institucije osposobe da rade svoj posao mozda nam i bude bolje, ali los smo narod, jednostavno se ne moze mnogo ni ocekivati. Ne radi se ovde ni o aktuelnoj, ni o bivsoj vlasti, narod je los generacijski…

    Reply
  8. Izbaceni clan iz svoje kuce

    Kako covece da napredujemo, kad nismo sposobni da se prebrojimo. Ja uporno odjavljujem dva clana iz mog stana (odslili se 1987.g. u Svetsku) a vi mene sad izbacili iz mog postanskog sanduceta (nadjoh listic na polici za oglasr) a ubacili njihova dva listica. Cak cujem da je muska osoba i preminula. 30 godina odjavljujem i ove godine i nastavicu, ali ovo je veliki pokazatelj sve se menja a vi ste uvek isti. Nema promena.

    Reply
  9. sin anarhije

    NEMA KRAJA ISPIRANJU MOZGA … DA LI SI TI DOTICNI PRILIKOM DOLASKA U GRAD PROMASIO KRATER KOD ULAZNE KAPIJE KRUSIKA ….

    Reply
  10. Valjevo kod Uba

    Baš ovih dana čitam doktorat uticaj rasta životnog standarda i kvaliteta života na odlazak iz sredine i smanjene priliva stanovništva u tu sredinu. Sve isto piše,kao što ovaj doktor kaže. Nije čudo,što je ovako pametan, dva puta doktorirao.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.