Voda prvo do Mionice

imagePrva opština koja bi mogla dobiti vodu iz regionalnog cevovoda Stubo Rovni mogla bi po dosadašnjim najavama biti Mionica.

Zoran Mitrović, v.d direktora JP „Kolubara“ Valjevo na sednici KO posvećenoj vodosnabdevanju naveo je investicije koje će ovo preduzeće realizovati u narednoj godini, a medju njima je i širenje vodovodne mreže prema Mionici.
„Preko Kancelarije za javna ulaganja u sledećoj godini biće izdvojeno oko šest miliona evra. Prvenstveno će biti izgrađena deonica cevovoda Divci-Mionica dužine šest kilometara, tako da će ova opština prva dobiti vodu iz regionalnog sistema. Radovi će trajati devet meseci, njihova vrednost je oko 1,5 miliona evra“, rekao je Mitrović.

Druga investicija u 2018. je izgradnja cevovoda od Crpne stanice Paklje do Postrojenja za preradu vode „Pećina“ u Valjevu. „Biće to cevovod prečnika 1000 mm, vrednosti oko 4,5 miliona evra, rok za završetak je 18 meseci. Prema obećanju Kancelarije za javna ulaganja sredstva će nam biti na raspolaganju početkom 2018. godine“, najavljuje Mitrović.
Preduzeće „Kolubara“ za ove dve deonice poseduje kompletnu projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da odmah po opredeljenju sredstava, kako je rekao odmah može biti raspisan tender.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.