Sve bliži MIC-u

      Нема коментара на Sve bliži MIC-u

imageGrad je već na tenderu izabrao projektante za posao izrade projekta rekonstrukcije stare škole „Milovan Glišić“. U tom prostoru biće smešten Medjuregionalni informacioni centar.

 

Dok se stara škola polako iseljava u novi prostor, po rečima zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića poslovi vezani za rekonstrukciju stare Šeste škole su započeli. „ Već smo ranije najavili da će u tom prostoru biti smešten Medjuregionalni informacioni centar. Shodno predvidjenoj dinamici i samoj činjenici da ne možemo početi bilo kakve radove u staroj školi dok su učenici još tu i školska godina traje. Sada kada preseljenje počinej i mi smo započeli potrebne radove. Pre prvog septembra mi i ne možemo da udjemo u prostor stare škole“, kaže Jeremić.
Ceo projekat MIC-a praktično je partnerstvo ministarstva obrazovanja Republike Srbije, potom Slovenije i grada Valjeva. Vrednost projekta je 1,7 miliona evra stim da Slovenija učestvuje sa najvećim udelom od 39%. Vlada Srbije donela je odluku o učešću i za ovu namenu valjevu opredelila 500 000 evra.
“Projekat za rekonstrukciju će biti gotov već u avgustu mesecu I tada će odmah biti raspisan tender za izvodjače za adaptaciju I kupovinu opreme, dakle dva tendera. Na toj poziciji imamo oko 90 miliona dinara I očekujemo da rekonstrukcija košta do 25 miliona dinara , a ostatak da bude utrošen na kupovinu potrebne opreme”, navodi Jeremić.
U 2018. godini predvidjena je obuka nastavnika i trenera i pilot provera . Završetak projekta očekuje se u septembru 2019. godine.

 

S.V. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.