Radovi Vodovoda za sada po predvidjenoj dinamici

imageValjevski Vodovod ima u planu za ovu godinu izgradnju 10 kilometara vodovodne mreže. Radovi se trenutno odvijaju na nekoliko lokacija, a direktor Djordje Milanović posebno izdvaja radove na Divčibarama.  Dug prema EPS-u polako se smanjuje.

 

JKP Vodovod izvršio je već detekciju vodovodne mreže i ulice u kojima su česti kvarovi su evidentirani i u planu za izmenu cevovoda.
„Mi smo krenuli u promenu dotrajalih cevi i za nas gradjevinska sezona uveliko traje i izvesno radovi će biti pojačani u narednom periodu kako bi iskoristili lepo vreme. U planu nam je i cilj je da u ovoj godini rekonstruišemo 10 kilometara vodovodne mreže što bi trebalo da bude više nego prethodnih godina. Prošle godine uradili smo rekonstrukciju nekih osam kilometara vodovodne mreže“, kaže direktor Vodovoda Djordje Milanović.
Pored činjenice da postoje radovi iz programa izgradnje , gotovo svakodnevno mogu se videti ekipe koje otklanjaju uočene kvarove. Kako kaže Milanović, radovi se odvijaju  u koordinaciji sa Odeljenjem za infrastrukturu Grada Valjeva.
„Svakodnevno ima dosta kvarova i uvek imamo ekipu koja to radi. Do sada smo uradili vodovodnu mrežu na Senjaku, Resavsku ulicu, trenutno radimo na Pantićevoj ulici i na Poparama. Radimo koordinirano sa Odeljenjem za infrastrukturu. Započeli smo radove na Divčibarama i tu imamo 1,2 kilometra , trasa je izmeštena, novi priključci i ujedno registrujemo sve one koji su nelegalno priključeni na tom starom cevovodu,“navodi Milanović.
U budžetu je upravo za radove na Divčibarama predvidjeno šest miliona dinara, a Milanović navodi da  ukoliko bi preostalo sredstava u planu su i radovi na  Marinkovića kosi.“ Radi se projekat kanalizacije sa postrojenjem za preradu otpadnih voda.  Neophodan je  projekat vodosnabdevanja Divčibara kako bi i bušotine koje su uradjene bile uključene i iskorišćene. Kanalizacija je gorući problem i mislim da je neophodno da Vodovod bude i bolje opremljen potrebnom mehanizacijom kako bismo mogli da izvodimo te radove“, kaže Milanović.
Medju obavezama grada je i  raspisivanje  tendera za izradu projektne dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže prema Brankovini. „Tu ne možemo početi radove bez projektne dokumentacije i to je na Gradu. Mi za sada imamo redovan program radova i stabilizovali smo poslovanje. U ovoj godini smo zbog starog duga prema EPS-u imali čak i dve blokade računa , ali smo i to sanirali i sada smo u reprogramu. Taj dug me je sačekao kada sam došao u preduzeće i iznosio je 120 miliona dinara, sada smo ga smanjili na 65 miliona. Trudimo se da naplata usluga koje pružamobude na visokom nivou kako bismo mogli sve predvijeno i da uradimo u ovoj godini“, zaključuje Milanović.
S.V.   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.