Od 1.maja novi režim naplate u JKP Vidrak

imageJKP Vidrak od 1.maja više neće naplaćivati uslugu odnošenja smeća na kućnom pragu gradjana . Po ugledu na druga JKP u Valjevu i Vidrak od 1. maja prelazi na šaltersku naplatu. Korisnike očekuje i novi izgled računa, ali i zatezna kamata za neblagovremeno plaćanje dospelih obaveza.

 Odlukom JKP Vidrak inkasanti ovog preduzeća dostavljaće gradjanima i dalje uredno račune za uslugu odnošenja smeća , ali od gradjana oni neće naplaćivati račune. „ Računi će od 1. maja moći da se plate na šalterima pošta, banaka ili na našem šalteru u Upravnoj zgradi. Za razliku od ostalih mi na našem šaletru nećemo naplaćivati proviziju. Na ovaj način već posluju druga javna preduzeća i mi smo doneli odluku da predjemo na ovakav oblik naplate“, kaže direktorka JKP Vidrak Sladjana Marković.
Korisnike usluga Vidraka očekuje I novi izgled računa .Od obračunskog perioda za april 2017. godine račun za obračun izvršenih usluga dobiti nov izgled, na A4 formatu, sa zelenom podlogom. Ovo će omogućiti pregledniji uvid u pružene usluge korisnicima. Sastavni deo računa biće i nalog za plaćanje koji će sadržati sve bitne elemente (tekući račun, poziv na broj, iznos računa) kako bi korisnici mogli na jednostavniji način izvršiti plaćenje na šalterima pošte, banaka i putem elektronskog plaćanja.
Novina u poslovanju je I uvodjenje obračuna zatezne kamate .Od obračuna za april 2017. počeće obračun zakonske zatezne kamate za neblagovremeno plaćanje dopsletih obaveza. S toga Vas molimo da na blagovremeno izmirujete svoje obaveze prema JKP Vidrak kako bi izbegli dodatne troškove.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.