Dozvola za 30 novozaposlenih

imageSituacija sa brojem lekara u Opštoj bolnici u Valjevu trebalo bi da se popravi do kraja godine jer je ministarstvo zdravlja odobrilo zapošljavanje 30 lica. U Bolnici kažu da potvrdu ove informacije još uvek nisu dobili I ne znaju kada će konkurs biti raspisan.

 Da Bolnici u Valjevu nedostaje 12 lekara pa čak I više sestara  od tog broja , informacija je koja je već objavljena u javnosti. Nova informacija govori da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar odobrio prijem 30 novozaposlenih u Opštu bolnicu u Valjevu. Direktor Bolnice dr Zoran Djurić kaže da   još uvek nisu dobili nikakvo obaveštenje od Ministarstva zdravlja, te da zbog toga ne može ništa da kaže o novozapošljavanju.
Nepoznato je I kako će I kada biti sporveden konkurs, ali ni da li je ministarstvo dalo posebne upute u smislu broja lekara koji mogu biti zaposleni I posebno broja sestara ili se pomenut cifra odnosi na ukupan broj o kome će odlučivati Uprava bolnice.
Valjevu će za par godina trabati mnogo veći broj medicinskih radnika jer prirodnim odlivom, odlaskom u penziju Bolnica će biti značajno oslabljena kadrovima.
Ministarstvo zdravlja donelo je odluku da dozvoli zapošljavanje 2 010 medicinskih radnika u celoj Srbiji . Od Valjeva su u ovoj raspodeli dozvolu za zapošljavanje većeg broja lica dobili Šabac 53, Čačak 48, Loznica 31 I Užice 37.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.