Vodovod počeo sezonu radova

imageZa JKP ,,Vodovod“ otpočela je građevinska sezona, radovi na rekonstrukciji i izgradnji krenuli su iz Resavske ulice i naselja Senjak. Počinju i radovi na zameni azbestnih cevi u MZ Popare.Zbog zamene zatvarača u Resavskoj ulici, u periodu od 09:00h do 12:00h, bez vodosnabdevanja će biti svi potrošači u Ulici Milivoja Radosavljevića, od Ulice braće Pavićevića do Ulice Miše Reljića sa svim poprečnim ulicama.

„Krenuli smo sa rekonstrukcijom vodovodne mreze i priključaka u naselju Senjak, jer tu imamo vrlo često kvarove, kao i u Resavskoj ulici koju radimo u dogovoru sa Odeljenjem za investicije kako bi nakon završetka naših radova ona bila asfaltirana. Danas počinjemo i sa pripremama za rekonstrukciju vodovodne mreže na Poparskom putu, gde se praktično radi o zameni azbestnog cevovoda. Već sredinom aprila planiramo radove i na Divčibarama od Valjevske ulice do odmarališta Stevan Filipović, kao i u Pantićevoj ulici od raskrsnice sa Vukom Karadzića do raskrsnice sa Dušanovom ulicom“, izjavio je direktor Đorđe Milanović.
Ukupna vrednost radova u navedenim ulicama je oko 14,5 miliona dinara, a Milanović ističe da će ove godine biti rekonstruisano preko 10 km vodovodne mreže, što je značajno više u odnosu na prethodne godine.

image „U zavisnosti od toga kako se bude odvijala finansijska situacija u preduzeću zavisi i stepen realizacije planiranih investicija. Dug za struju prema EPS-u je smanjen za gotovo 40 miliona dinara, tako da sada dugujemo 65,6 miliona dinara, i sanacija duga je prioritet, uz izmirenje obaveza iz ranijeg perioda prema Direkciji za vode po osnovu korišćenja voda i zaostalih obaveza prema dobavljačima, a koje datiraju iz perioda od pre četiri i više godina. Takođe, nabavili smo i jedan putarski kamion marke Iveko Dejli vrednosti 5,31 miliona dinara sa PDV-om“, navodi Milanović.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.