Trotoar i nastavak ulice u sledećoj godini

imagePo najavama iz Direkcije za urbanizam za sledeću godinu može se očekivati spajanje ulice odnosno izgradnja nove deonice od mosta u Ulici Norveških interniraca prema preduzeću Austroterm. Direkcija obećava i izgradnju trotoara u Ulici Mirka Obradovića.

Kružni tok je već stavljan u funkciju i izvesno vozači imaju mnogo razloga za zadovoljstvo , ali ova nova situacija ne ide na ruku pešacima koji praktično i da nemaju trotoara u delu od Sindjelićeve ulice. S jedne strane veliki drvored, a sa druge najveći deo trotoara zauzimaju parkirana vozila jer su u tom delu iscrtana parking mesta. Na pitanje Vamedie da li se i pešacima može izaći u susret direktor Direkcije Zoran Trifunović odgovara da su takvi plnovi predvidjeni za narednu godinu. „ Biće naredne godine. U planu je i to baš sa ove strane drvoreda do Kolubare Jedna pešačka staza čak je planirana od mosta u Sindjelićevoj do železničkog mosta“, kaže Trifunović.
U izgradnju trotoara već je bilo potrebno da se uključe gradski urbanisti s obzirom da upravo u predvidjenom delu postoji bašta jednog ugostiteljskog objekta pa su pešaci prinudjeni da se kreću kolovozom. Očito da su ponovo zatajili oni koji izdaju dozvole za postavljanje bašti jer se već golim okom može utvrditi da ne postoji preostalih metar trotoara niti pomenute površine koju bi pešaci mogli koristiti. Sada nakon otvaranja ove ulice za saobraćaj možda parking mesta sa desne strane i nisu više najbolje rešenje.

image Bolji protok saobraćaja koji je dobijen kružnim tokom i otvaranjem ulice Mirka Obradovića neminovno dovodi i do pitanja da li je moguće postojeću ulicu produžiti i povezati preko mosta sa Ulicom Norveških interniraca preko Kolubare i samim tim povezati levi sa desnim krajem grada Postojeći most već dugo se koristi za saobraćaj , ali je sa leve strane Kolubare dugi niz godina postojao problem otkupa zemljišta kako bi se uopšte novi put izgradio. „ Direkcija trenutno radi projekat parcelacije i to je u završnoj fazi. Za sledeću godinu se priprema glavni projekat i nadamo se da bismo mogli da spojimo te ulice“, objašnjava Trifunović.
Ukoliko grad zaista ima nameru da pomenutu ulicu stavi u funkciju i pristupi izgradnji već u narednom budžetu moraće da predvidi sredstva za eksproprijaciju zemljišta jer se sada korišćena trasa nalazi na privatnim parcelama.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.