Gosti iz Hrvatske na Čvarkijadi

imagePredstavnici Gljivarskog društva „Boletus“ iz Umaga i predstavnici Gradske uprave ove opštine iz Hrvatske, nastupiće na ovogodišnjem Festivalu duvan čvaraka sa istarskim specijalitetima.Goste iz Hrvatske primio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Na zajedničkom štandu sa Ekološkim društvom „Medvednik“, Valjevcima će prikazati deo specijaliteta istarske kuhinje i jela od ribe sa ovog podneblja.

Goste iz Hrvatske je primio zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, koji je sa njima razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje Valjeva i Umaga. Dva grada dele sličnosti u srdačnosti i gostoljubivosti, a dosadašnja saradnja na nivou udruženja i ljubitelja prirode i gljiva, može da se podigne na još značajniji nivo, rečeno je na današnjem sastanku.

Gosti iz Istre su istakli da u valjevski kraj rado dolaze zbog prirodnih lepota, a naročito zbog bogatstva gljivama. Pozvali su Valjevce koji će u nedelju posetiti Festival duvan čvaraka, da se upoznaju i sa istarskim specijalitetima, koje će pripremiti na štandu pored reke Kolubare.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.