Novi direktori u Poletu i Modernoj galeriji

imageSkupština grada razrešila je dužnosti direktora Poleta Dragana Brankovića i direktora Moderne galerije Dušana Jovanovića, a na njihova mesta postavila Ljubinka Andrića, odnosno mr Vojislava Jovanovića.

Bez mnogo velike rasprave Skupština grada razrešila je dužnosti direktora JKP Polet Dragana Brankovića navodeći njegove loše rezultate rada, sve veće dugove preduzeća, izostanak investicija, ali i nenaplaćene dugove koji su zastareli čime je takodje naneta šteta ovom preduzeću. Valjevske demokrate konstatovale su da su navedene činjenice bile identične i u prethodnim godinama pa je pravo pitanje, zašto smena dolazi baš sada? Demokrate su ukazale i na činjenicu da se njegov mandat direktora koji je izabran na legitimnom konkursu ovim razrešenjem praktično prekida pa postavili i pitanje : “ Videli smo šta se desilo kada su troje bivših direktora kojima je na ovaj način prekinut radni odnos, tužili grad i evo isplaćujemo 3,2 miliona odštete. Zašto se ponovo radi isto i da li će Branković biti sledeći direktor koji će tužiti grad?“
Vladajuća većina nije odgovarala na ova pitanja i Brankovića je razrešila dužnosti. Na njegovo mesto postavila je Ljubinka Andrića, tržišnog inspektora inače dojučerašnjeg predsednika NO ovog preduzeća. Kako Vamedia nezvanično saznaje, Andrić je svojevremeno bio član SNS-a, ali od pre tri godine odlukom vrha partije to nije. Da li je Andrić ponovo učlanjen ili je na ovo direktorsko mesto postavljen kao nestranačka ličnost Vamediji nije poznato. Andrić je valjevskoj javnosti ipak daleko poznatiji kao neformalni vodja organizacije „Četnici Valjeva“.
Skupština grada razrešila je dužnosti direktora Moderne galerije Dušana Jovanovića posle više godina njegovog rada na ovom mestu i postavila mr Vojislava Jovanovića. Jovanović je svojevremeno bio član Pokreta za Valjevo da bi za izbore 2012. godine prešao u redove URS-a. Te 2012. godine 29. novembra Jovanović je postavljen za načelnika Kolubarskog okruga, a tu dužnost obavljao je samo godinu dana da bi već u novembru na tom mestu njega zamenio Vladimir Petrović. Jovanović je valjevskoj javnosti poznat i kao vlasnik štamparije „Valjevac, nekadašnji potpredsednik Opštine Valjevo, ali i u dva mandata predsednik Pokreta za Valjevo.
S obzirom da URS više ne postoji, Jovanović na mesto direktora Moderne galerije očito dolazi kao nestranačka ličnost.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.