Edukacija za SNS o medijima

imageValjevski naprednjaci večeras od 19h prisustvovaće edukativnom predavanju na temu odnosa sa medijima. U goste im dolazi prvi čovek unutar SNS-a zadužen za kampanje i medije Milan Stevanović Pixel, inače „težak“ 347 miliona dinara. Posle pokazane mržnje prema medijima u Valjevu, da li se Pixelov dolazak može protumačiti kao mera prevaspitavanja?

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović i prvi čovek valjevskog SNS-a do sada je pokazao „zavidno poznavanje“ komunikacije sa javnošću i poslenicima sedme sile u gradu. Gvozdenović je do sada pokazao da o pojedinim novinarkama misli da su „matore nerotkinje“, da ima nameru da razgovara samo sa diplomiranim novinarima, a odbornik ove partije Aleksandar Ranković za skupštinskom govornicom izvredjao je novinare nazvavši ih u pogrdnom smislu plebsom, kancerogenim tkivom i najavivši da se mediji ne mogu nadati projektnom finansiranju za narednu godinu.

Posle tri uzastopne reakcije novinarskih udruženja zbog uvreda i diskriminacije na račun valjevskih novinara i medija, „Odnosi sa medijima“, tema je edukativnog predavanja kome će večeras prisustvovati članstvo SNS-a.
Gost predavač je Milan Stevanović Pixel, rođen 1958. godine, diplomirani matematičar. Javnosti je Pixel poznatiji kao jedan od onih koji je prevodio i kreirao kampanje za Koaliciju Zajedno 96, Demokratsku stranku 97, Biljanu Plavšić, Mila Đukanovića, Demokratsku opoziciju Srbije 2000. i Bogoljuba Karića 2004. godine i kreator priče o salati. Stevanović je stopostotni vlasnik firme sa sedištem u Delaveru (SAD) pod nazivom “Pixel Enterprise LCC” koja, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, vredi 347 miliona dinara.Pixel je napisao i knjigu „Kako da pobedite na izborima“.

image

S obzirom da je od dolaska ove partije na vlast u Valjevu prošlo tek tri meseca , a krivulja govora mržnje i neprofesionalnog odnosa sa medijima beleži samo rast, vrlo je moguće da se podjednako kao i mediji u Valjevu i vrh ove partije pita :“Šta je sledeće?“
Shodno i činjenici da nijedna partija na svetu ne želi negativan odij javnosti, onda je moguće pretpostaviti da ovo predavanje najpre jer kasni, praktično, dolazi kao ozbiljna mera prevaspitavanja. Ne treba sumnjati da će Stevanović naprednjacima održati ozbiljno predavanje, a kakav će efekat svega biti ostaje da se vidi.
Podjednako je moguće sumnjati u efekte jer jer Stevanović matematičar, a ne novinar sa diplomom, što je jedino prihvatljivo za gradonačelnika Gvozdenovića, a koji će govoriti o medijima i novinarima. Pitanje je i kako će odbornik Ranković prihvatiti ovo predavanje ukoliko mu kao diplomcu Megatrenda i pripadniku patricije, Stevanović zatraži da se prema plebsu odnosi sa znanjem i poštovanjem.

Millan Stevanović Pixel – list Danas
„Kandidat je najvažniji. On je motor kampanje i on mora najviše da radi, jer obrnuto ne važi. Ako on vuče, lako je i drugima da vuku. Isto važi i za šefa štaba. Ako kandidat nema harizmu ne mogu da mu pomognem jer nisam mađioničar. Često se dešava da neko ko je uticajan, ili ko želi nekome da pokaže ko je, hoće da se kandiduje. On mora imati razlog za kandidaturu, ali to svakako ne može biti potreba da se obračuna s nekim. Druga stvar je šta će da uradi ako slučajno pobedi. Ako nemate nešto lično što će glasače da ubedi da glasaju za vas, onda ništa od toga. Glasač ne deluju uvek racionalno. Njega oduševi neka sitnica u kojoj prepoznaje sebe i svoje interese. Nekom rečenicom, sloganom ili događajem možete da upadnete u centar javnosti i da to ostane zapamćeno. Ako kandidat pobedi veoma je bitno da bude konzistentan. Pa čak i kada izgubi mora da bude veliki. Ne kaže se – svi su lopovi i ništa ne valja.
Da li je bilo slučajeva u kojima su kandidati imali neke nerealne ideje?“

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.