Valjevo deo kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“

imageNakon čišćenja više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Vrbasu, Mokrinu, Čačku, Boru, Pirotu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Užicu, Arilju, Ivanjici, Vrnjačkoj banji, Požarevcu i Šapcu kampanja je nastavljena danas u Valjevu. Mobilni eko tim SBB-a očistio je lokacije na prostoru oko Petničkog jezera i Degurićkih pećina, neposredno uz reku Gradac.

Čišćenju u Valjevu prisustvovali su Miloš Đorđević, Direktor PJ Valjevo, zaposleni ove kompanije, kao i Miroslav Pimić, pomoćnik gradonačelnika Valjeva.

„Akcije čišćenja Srbije se sprovode drugu godinu za redom, a ove godine smo ih obuhvatili jedinstvenom i snažnom kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, kojom želimo da ukažemo građanima na neophodnost promene svesti. U zajedničkoj akciji SBB-a, United Group Fondacije i Total TV-a, do sada smo očistili više od 10 gradova u kojima smo sopstvenim primerom pokazali da je za čistu i lepšu sredinu dovoljna dobra volja i probuđena svest. Nastavićemo sa ovim akcijama sve do kraja novembra i pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i u drugim gradovima, kako bi i svojoj deci bili pozitivan primer kako bi trebalo da se ponašaju prema okolini.“, izjavio je Miloš Đorđević, Direktor PJ Valjevo i zahvalio se Gradu na saradnji.

Značaj same kampanje prepoznale su i ličnosti iz javnog života, koje su snimile motivacione poruke u kojima pozivaju na promenu svesti svih nas. Prvi se pridružio Nikola Đuričko, a zatim i Ana Stanić, Dejan Cukić, Dejan Lutkić, Dragan Mićanović, Bilja Krstić, Jugoslav Ćosić, Minja Miletić, Bojana Stefanović, Tijana Dapčević, Andrija Prlainović i drugi.

„Želim da se zahvalim kompaniji SBB koja već drugu godinu organizuje akcije čišćenja. Naravno da grad treba da nam bude lepši, sređeniji i čistiji. Ovo je dobra prilika da pokušamo da pokažemo da svest o čistijoj sredini može da bude na većem nivou. Prisustvovao sam akciji i prošle godine i moram reći da se vidi pomak. Naravno, JKP Vidrak Valjevo obezbediti dodatne kante i kontejnere da bi ljudi mogli da odlažu smeće gde je predviđeno“, izjavio je Miroslav Pimić, pomoćnik gradonačelnika Valjeva.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.