Metalac na staklenim nogama

imageKK Metalac održao je sinoć trening kome je prisustvovalo sedam igrača . Izvesno je da će Metalac nastaviti taklmičenje uprskos velikim dugovima koji potpuno parališu rad kluba. Uprava Metalca razgovrala je i sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem koji je kako kažu dao podršku ovom klubu i sa koga je izveden zaključak da klub mora da nastavi sa funkcionisanjem. S obzirom da Grad nema zakonsku mogućnost da izdvoji vanredna finansijska sredstva za ovaj klub možda će grad posredovati u traženju sponzora.

Posle 14 godina u Metalcu je ponovo trener Mihailo Poček, a na jučerašnjem treningu pokupilo se sedam igrača: Aleksandar Vasić, Brana Đukanović, Marko Šarenac, Đukan Đukanović i trojica juniora .Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare u klubu će se naći i Aleksandar Tanasković i Marko Dujković, ali i još par igrača van Valjeva.
U trenutku velikih dugovanja u klubu je ponovo Duško Djukanović koji kaže da situacija u klubu nikad nije bila teža." Dug se mora vratiti i nadamo se da ćemo imati razumevanja od onih kojima se duguje da se postigne dogovor vraćanja u razumnom roku . Za takmičenje je neophodno 80 000 evra i sa svim raspoloživim snagama moguće je da metalac ostane u ligi što jeste prioritet . Neophodno je što pre odblokirati budžetska sredstva da bi se dobilo ono što je potrebno za optimalne troškove", rekao je Djukanović.

Do nenamenskog trošenja sredstava došlo je jer su tim novcem suprotno potpisanom ugovoru koji predbvidja sredstva za druge namene isplaćeni sada već bivši igrači Rakićević, Kutlašić i Kočović.
KK Metalac trenutno ima dug od 38 miliona dinara i na nedavno održanoj Skupštini donet je i zaključak da se razgovra sa gradom valjevom. Sudeći po jučerašnjim izjavama do razgovora je došlo sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem koji je kako kažu dao podršku klubu i koji je konstatovao da klub mora da nastavi sa funkcionisanjem.
KK Metalac nije opravdao sredstva koja je grad odobrio i dao ovom klubu pa ne postoji ni zakonska mogućnost da se odobri nastavk transfera jer bi to praktično značilo da niko od onih klubova organizacija i udruženja ne mora opravdati sredstva , a još manje namenski ih utrošiti . Ovakvu situaciju sigurno ne bi odobrio ni revizor . Ne postoji drugi zakonski osnov po kome bi grad mogao prebaciti sredstva ovom klubu pa je možda moguće da je gradonačelnik mislio na posredovanje u traženju sponzora za ovaj klub koji bi sanirao dugove.
Vamedia nezvanično saznaje u Upravi da je bilo pomena o eventualnoj reakciji grada iz stalne budžetske rezerve ipak po zakonu sredstva ne bi mogla biti isplaćena sa ove pozicije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.