Peta škola posetila Velenje

imageUčenici i nastavnici  osnovne škole „Sestre Ilić“ su u okviru međunarodne saradnje koja traje deset godina posetili osnovnu školu Gustava Šiliha i grad Velenje.Ovoga puta pored naših učenika gosti Slovenije bili su učenici i nastavnici Muzičke škole „Živorad Grbić“

Pored produbljivanja prijateljskih veza koja traju godinama učenici su učestvovali na dečijem festivalu u okviru obeležavanja grada Velenja. Sjajan utisak su ostavili učenici „Pete“ škole i Muzičke škole „Živorad Grbić“ svojim koncertima u osnovnoj školi Gustava Šiliha i centralnoj bini festivala u Velenju.
Nastavnici su imali priliku da budu upoznati sa najnovijim metodama nastavnog procesa u slovenačkom obrazovanju. Pored toga uspostavljena je veza i saradnja dve muzičke škole iz Velenja i Valjeva.  

Četvorodnevna poseta je protekla u veoma prijatnoj atmosveri i sjajnom gostoprimstvu slovenačkih porodica  i nastavnika pomenutih škola. Učenici su imali prilike da sa svojim domaćinima upoznaju znamenitosti Velenja i okoline i da budu gosti Maribora, Ljubljane i Bleda. Ovom posetom se stvaraju uslovi za proširenje saradnje, ovoga puta muzičkih škola Valjeva i Velenja. Uzvratna poseta osnovnoj školi „Sestre Ilić“ biće ostvarena u maju 2017.godine, kada će učenici i nastavnici iz Velenja biti gosti naše škole i grada Valjeva. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.