Tešnjarske u prvoj polovini avgusta

imageTešnjarske večeri će ove godine biti održane od 5. do 11. avgusta. Ovih dana se očekuje odluka vezana za izvodjače na koncertima.

 Ovog leta očekuju nas 30-te Tešnjarske večeri koje će po preliminarnom dogovoru biti održane od 5.do 11. avgusta. „ Još uvek ništa nije konačno , ali se može smatreati da je to vremenski okvir.Svi pregovori koje imamo su za sada nezvanični i sve će biti poznato vrlo brzo. Nadamo se da će Valjevci , ali i oni koju u Valjevo dodju sa strane moći zaista da uživaju . Ja znam da Valjevce najviše zanimaju koncerti i trudićemo se da izbor izvodjača bude kao i do sada šarenolik , u smislu da imamo različite muzičke žanrove“, kaže načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

Istraživcanje koje je svojevremeno uradio Institut Jovan Cvijić upravo je pokazalo da preko 90% Valjevaca Tešnjarske posećuje zbog koncerata i kao predlog kako unaprediti Tešnjarske večeri uglavnom su isticali dovodjenje zučnih muzičkih imena.

image „ Centar za kulturu i ove godine će organizovati kulturne sadržaje . Biće tu standardno, izložbi, zanimljivih priča, književnih večeri , interesantnih gostiju, posebno naravno tu su programi za decu koji su inače vrlo posećeni“, kaže Miloš Smiljanić direktor Centra za kulturu.
Smiljanić objašnjava da će još obe godine najverovatnije programi mimo koncerata verovatno izgledati po ugledu na prethodne godine , a da će već od naredne dosta toga biti promenjeno. „ To je za sada samo predlog , ali videćemo šta će Savet večeri i gradsko rukovodstvo reći na taj predlog . Možda od naredne godine ne budemo imali 100 kulturnih programa nego pedeset , ali potpuno različitih od onoga što je do sada bilo uobičajeno.   Trudimo se uvek da održimo i kvantitet i kvalitet , a to verujte nije lako“, objašnjava Smiljanić.

image Na prvom narednom sastanku Saveta biće doneta i odluka o prostoru za održavanje koncerata so bzirom da se letnja pozornica na Kolubari pokazala premalom za velike izvodjače.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.