Gradsko Veće iznova usvojilo tačke za Skupštinu

imageGradsko Verća počelo je sa ponovnim usvajanjem više od 60 tačaka koje se očekuju na dnevnom redu Skupštine , a koje je već prethodno Veće usvojilo. Na ovoj sednici nije bilo ni rasprave ni obrazlaganja već samo jednoglasnog usvajanja.

Novo Gradsko veće usvojilo je 33. tačke dnevnog reda koje su već jedfnom prošle pšroceduru Veća , ali u starom sazivu . Iako se u Sali Veća moglo čuti da je ta procedura potrebna pojedini pravnici tvrde da je ponovno izjašnjavanje potrebno samo ako su tačke pretrpele izmene. Izmena nije bilo i vrlo je moguće da je novo Veće zapravo imalo probnu sednicu Veća kako bi se upoznali sa radom u okviru svojih nadležnosti.
Sve ove tačke i dodatnih trideset koje se očekuju na sednici Veča koja je zakazana za sutra   bile su pripremljene za sadnicu još u februaru , ali je iz već poznatih okolnosti sednica koja je zakazana za osmi mart imala skraćen dnevni red , a nakon samo nekoliko prvih tačaka i prekunuta.
Novo Veće s obzirom na veliku koaliciju koja broji 44 odbornika izvesno ne bi trebalo da ima problema sa prekidima sednice pa je za očekivati da u buduće ne samo sednice Veća već i Skupštine izgledaju drugačije.

image Iako je sada već kraj juna , a sednice Skupštine biće održane u julu na dnevnom redu će se naći i predlog programa korišćenja sredstvaa iz Eko fonda, odluka o zaštitniku gradjana , odluke vezane za robne rezerve , preduzeće Agrorazvoj , predlog programa razvoja sporta , dopuna odluke o korišćenju simbola grada , odluke vezane za smanjenje rozika od elementarnih nepogoda , program kontrole vazduha , ali i program rada Biblioteke, Apoteke Valjevo i mnoge druge.
Zbog obimnosti dnevnog reda koji se očekuje na sednici Skupštine izvesno je po najavama za sada da će biti održane dve sednice Skupštine u kratkom vremenskom roku, a prva ozbiljnija tačka dnevnog reda koja će se naći pred novom vlašću jeste rebalans budžeta.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.