Naprednjaci predali listu

imageGO SNS-a predao je potpise za odborničku listu za predstojeće lokalne izbore.U toku sutrašnjeg dana ista će biti i zvanično proglašena , a prvih 11 mesta rezervisano je samo za članove SNS-a.

Dva sata nakon podneva valjevski naprednjaci predai su potpise za odborničku listu pod nazivom „Aleksandar Vučić- Srbija pobedjuje“ koja će pod ovim nazivom zauzeti mesto broj 1. na glasačkom listiću. Predaji potpisa prisusvovali su i koalicioni partneri. „Prvi smo predali listu jer smo uvek prvi. Ono što je najbitnije je da je napravljena jedna široka koalicija koja ovde ide sigurno preko 50% tako da sam veoma zadovoljan izborom koalicionih partnera kao i iborom odbornika koji će biti na koalicionoj listi.Moramo već jednom shvatit da Srbija već ide u korak sa Evropom i da Valjevo mora ići u korak sa Srbijom. Bilo je teško ove četiri godine mada je bilo i dosta pozitivnih stvari obzirom na okolnosti i teškoće na poplavu koja nas je zadesila. Osnovno je da Valjevo mora ići u korak sa Srbijom jer nikako drugačije ne možemo činiti ono što gradjani oekuju od nas“, rekao je prilikom predaje potpisa predsednik GOSNS-a Slobodan Gvozdenović.

image Gvozdenović kaže da se na listi u velikom broju nalaze visokoškolovani ljudi , ali i veliki broj mladih ljudi. U prvih jedanaest mesta su po njegovim rečima , dva hirurga, ginekolog, dva dokora nauka , novinar, diplomirani pravnik , inženjera tehnikog dizajna.
Na pitanje novinara ko je kandidat za gradonačelnika Gvozdenović kažee da su svi, 51 odbornik na listi, kandidati za gradonačelnika. Na pitanje Vamedie da li bi sam ukoliko ga partija podrži prihvatio funkciju gradonačelnika, Gvozdenović odgovara pozitivno. “ Da, u tom slučaju prihvatio bih“, rekao je Gvozdenović.
Koalicioni partneri ne nalaze se na prvih 11 mesta liste , a po saznanjima Vamedie na prvom mestu je upravo Gvozdenović, sledi dr Dobrivoje Grujičić, Zorica Jocić, Milan Marković, Vojislav Stanojević, Gorica Božić, Aleksandar Ranković,Mihilo Milutinović , Snežana Rakić, Radojica Rstić, Bojan Popović. Na dvanaestom mestu nalazi se prvi koalicioni partner Dragana Terzić SDPS, potom je na 13 mestu predstavnik PUPS-a,!&. mesto pripalo je Novoj Srbiji,17.DSS-u.

Kako Vamedia saznaje na listi nije podpredsednik stranke u Valjevu Janko Gagić zbog pravila stranke da na listu ne može lice koje ima krivičnu prijavu . Gagić je ovu prijavu dobio u akciji Rezač države Srbije zbog parking karata za vreme mandata direktora u „Vidraku“. Pravilo o krivinim prijavama odnosi se samo na naprednjake , a ne i na koalicione partnere pa medju njima nije bilo moguće izbeći one sa ovakvim statusom.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.