U Valjevu nema većih problema sa vodotokovima

imageŠtab za vanredne situacije grada Valjeva jutros je održao sednicu, na kojoj je razmatrao trenutnu situaciju u Valjevu i okolini. Prema izveštaju nadležnih, nema većih problema sa oticanjem vode, uprkos tome što i danas pada kiša srednjeg intenziteta- 1 litar po kvadratnom metru na sat. Ipak, preduzimaju se preventivne mere, kako se u narednih par dana ne bi pojavili ozbiljniji problemi.

Naloženo je da se prati vodostaj svih rečica i potoka, kao i reke Kolubare. Nadležna preduzeća su stavljena u stanje pripravnosti. Konstatovano je da brana Stubo- Rovni povoljno utiče na vodostaj Kolubare i da je u funkciji zaštite od poplava grada Valjeva.
Komunalna inspekcija i komunalna policija će kontrolisati oko rečica i potoka i davaće naloge da se ukloni smeće koje je bačeno u korita. Građani treba da očiste na svojim parcelama i ispred svojih kuća, a JKP „Vidrak“ će čistiti na javnim površinama.
Usled nepovoljnih vremenskih uslova, voda sa izvorišta seoskih vodovoda “Kukalj” i “Prskavac” se zamutila. Kako na navedenim vodovodima nema postupka prečišćavanja i prerade vode, to se voda ne preporučuje za piće, već da je korisnici na seoskom području koriste isključivo kao tehničku. Stručne službe JKP ”Vodovod Valjevo” obilaze teren i vrše stalnu kontrolu kvaliteta vode. Po normalizovanju stanja u kvalitetu vode, potrošači će blagovremeno biti obavešteni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.