Vamedia najpraćeniji info portal

imageU istraživanju Cesida, Vamedia info najpraćeniji je portal u gradu. Kada su uopšte u pitanju mediji, Valjevci najviše veruju TV Vujić potom Napredu.

Slično kao i u ostatku Srbije i u Valjevu je televizija glavni mediji preko koga se građani informišu o lokalnim temama, navodi se u tumačenju istraživanja koje je objavio Cesid ispitujući 800 gradjana Valjeva. Po ovom istraživanju uradjenom u februaru ove godine  TV Vujić svakodnevno prati skoro jedna trećina građana (31%), sledi radio Valjevo čiji program svakodnevno sluša 16% ispitanika. Zanimljiva je pozicija nedeljnika Napred koji čitaju skoro dve trećine ispitanika u momentu izlaženja. Koliko je uticajan ovaj nedeljnik, najbolje govori podatak da je 35% građana Valjeva izjavilo da je ovaj štampani mediji za njih primarni izvor informisanja o lokalnim temama, što je za nijansu više od TV Vujić koji se sa 34% onih koji ga smatraju primarnim izvorom informisanja nalazi na drugom mestu.

Internet portali i dalje su iza elektronskih medija i po ovom istraživanju najpraćeniji info portal u gradu je Vamedia info  sa 8% onih koji prve lokalne informacije potraže na njemu.

Vamedia se zahvaljuje svim gradjanima koji su upravo poverenje poklonili ovom portalu.

Slavica Savić Vujanac

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.