Poklon za 82 bebe rodjene u januaru

imageGrad Valjevo uručio je 82 auto sedišta za bebe rodjene u januaru ove godine . Sredstva obezbedjena od naplaćenih kazni u saobraćaju.

Od sredstava prihodovanih od naplaćenih saobraćajnih kazni gad Valjevo obezbedio je nabavku 82 auto sedišta za bebe rodjene u januaru 2016. godine. Dobrosav Janković član Veća i pomenute Komisije kaže da je programom raspolaganmja sredstvima bila predvidjena nabavka auto sedišta jer i sam zakon podržava ovu vrstu aktivnosti.“ Roditelji dece rodjene u januaru dobiće sedišta i to zaključno sa 18 . januarom , to je bio presek . Rodjeno je 82 bebe za to vreme i ukoliko su roditelji sa prebivalištem u Valjevu ostvaruju pravo na ovo sedište. i do sada smo finansirali programe vezane za decu , a pre svega su u fokusu bila školska deca . Sve ide u pravcu izrade Strategije saobraćaja“, rekao je Janković.

image

Zadovoljni roditelji potvrdjuju značaj dobijenih sedišta rekavši da bi svakako bili prinudjeni i sami da ih kupe. „ Pa mi smo planirali već da kupimo sedište koje iskreno nije jeftino i hvala gradu na ovoj donaciji“, kaže mlada majka K. J.
U ime grada Valjeva sedišta je uručio načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.“ I sam sam u prošloj godini postao otac i znam značaj ovakvog sedišta u kolima . Komisija je već godinama radila ovaj posao i dobro su upoznati sa potrebama gradjana kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju . Tako da kada smo se dogovarali o ovoj akciji želeo sam odmah da je podržim. Lično kada sam nabavljao neke potrepštine za bebe sugerisano mi je da nabavim sedište na šta me i zakon kao roditelja obavezuje . Naša glavna uloga je da Vas podstaknemo i olakšamo Vam roditeljstvo“, rekao je Vujić Subotić.
Grad Valjevo već ima niz usluga kojima podržava roditeljstvo pre svega izdvajanjem sredstava za svaku nezaposlenu porodilju za šta je opredeljeno 30 miliona dinara. Tu je nakanada za treće dete , a potom i olakšice u obdaništu i stipendije za učenike sa dobrim rezultatima.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.