Obiman program Direkcije za 2016. godinu

imagePlanirani budžet gradske Direkcije za 2016. godinu je 948 386 800 dinara i na nivou je prošle godine ako se izuzme Hala sportova koja nije realizovana zbog tendera i zakona o nabavkam, ali kao je rečeno grad ne odustaje od Hale za sledeću godinu. Najbitnije stavke vezane su za komunalno i infrastrukturno održavanje.

Budžet gradske Direkcije za 2016. godinu je najveći budžet Direkcije do sada . „Najbitnije stavke su održavanje puteva i ulica i za investicije u infrastrukturi. Ove godine nešto više novca izdvajamo za upravljanje otpadom oko 42 miliona dinara , vodosnabdevanje 68 miliona dinara i ovim novcem će se tri seoska vodovoda dovesti potpuno u funkciju, a predvidjena su sredsatva i za vodovod Valjevo -Brankovina .Ipak taj vodovod bez asistencije Srbija voda ne može biti završen. Privodi se kraju vodovod Lukavac-Divci, potpuno završevamo i vodovod Djerdapska -Radjevo selo i završevamo vodovod u Donjoj Zabrdici za šta su i tamošnji meštani pre nekih desetak godina izdvojili svoj deo novca“, naveo je direktor Direkcije Dragan Jeremić uz napomenu da je završetak vodovoda u Kamenici kasnio zbog tendera koji su pali , ali kako je poslednji uspešno završen , sledeće godien i vodovod u kamenici biće priveden kraju.
Jeremić je na sednici Veća rekao i da su od ove godine fakture EPS-a za rasvetu veće i do 70% pa je za plaćanje javne rasvete predvidjeno 55 miliona dinara. U novom programu Direkcije više novca je opredeljeno i za Divčibare . “ Pre svega za izradu projekta fekalne kanalizacije na Divčibarama koja je akutni problem . Predvidjeno je asfaltiranje dve ulice , ulica prema ski stazi i na Ljutom kršu, a zajedno sa Srbija putevima završeićemo i rasvetu na glavnoj ulici“, kaže Jeremić.
Po pitanju ulica u narednoj godini biće završena rekonstrukcija Karadjordjeve , treća faza , ali i Uzun Mirkova ulica. “ Ta ulica će se proširiti na tri trake , abiće završen i parking kod PU Valjevo. završen je tender za ulicu Vojvode MIšića , a zbog vremenskih uslova nismo počeli još radove , oni će krenuti na proleće. Sindjelkićeva takodje ostaje za proleće naredne godine . Uskoro će biti gotovo i probijanje ulice Mirka Obradovića . ostaje nam Pantićeva -Duple trake što je takodje u programu za narednu godinu. Sve dakle centralne ulice biće rešene. U Novom naselju osatle su dve ulice koje nisu naše vlasništvo i MZ Brdjani gde ima par ulica koje će takodje biti uradjene , ali su imovinski odnosi u pitanju , one su veće da tako kažemo , ali nisu gradske „, rekao je Jeremić.

image On je takodje rekao i da su potrebne još dve finansijske godine kako bi se završilo asfaltiranje u selima i to vodeći računa da se radi o većim naseljima jer kako je istakao nema svrhe raditi asfalt do jedne ili dve kuće . “ Ovim asfaltiranjem rešićemo pšrobleme svakog sela . Što se tiče grada planirano je da završimo Park pećinu, stadion na Zdravljaku i staze. takodje park Peti puk biće završen naredne godine . od sportske infrastrukture sledeće godine završavamo košarkaške terene i prateće sadržaje i ozbiljno ćemo se posvetiti stadionu na Pećini. Hala će biti nastavljena sledeće godine i od nje nismo odustali . U planu je i dogovor sa ministarstvom jer sa gradskim budžetom mi ne možemo ozidati Halu. ostala su namjoš tri mala mostića ,a svi mostovi će btiti završeni u ovoj godini . Most u Veselinovićima će biti u upotrebi vrlo brzo“, rekao je Jeremić .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.