SNS:Saopštenje za javnost

imageGradski odbor SNS Valjevo najoštrije osuđuje tragikomičnu indolenciju aktuelne lokalne vlasti koja gotovo dve nedelje ne uspeva osposobiti Sinđelićevu ulicu u punom kapacitetu. Zbog radova na izradi toplovodne mreže, strateški važna saobraćajnica na potezu od Pasterove do ulice Jovana Dučića faktički je u prekidu od 31. oktobra.

Nedopustivo je to i sa aspekta nesmetanog funkcionisanja vatrogasne službe i sa stanovišta hitnih lekarskih intervencija! Zaprepašćuje činjenica da čak i po idealnim vremenskim uslovima, gradski čelnici nemaju adekvatno rešenje za jedva 80 metara raskopane ulice koja zadaje ogromne „glavobolje“ našim sugrađanima?! Javašluk ovdašnjih vlastodržaca još jedna je ilustracija totalne dezorjentisanosti većinske koalicije kojoj su dani već odbrojani.

Dok zamenik gradonačelnika Žarko Kovač kao nadležni operativac i samozvani ekspert za lokalnu administraciju sve češće iznosi svoje „stručno mišljenje“ o brojnim komunalnim problemima, obespravljeni žitelji Petog Puka satima sede zaglavljeni u nepreglednoj koloniautomobila između zgrade ZOP-a i restorana „Bolero“. Aktuelni funkcioneri Valjeva o njima najmanje razmišljaju jer izbori se munjevito približavaju. Za saobraćajni kolaps u gradskom jezgru nije ih briga. Treba „navrat – nanos“ osmisliti nove demagoške fraze za predstojeću kampanju. Vremena je malo ali je na svu sreću pamćenje birača: sveže, jako i upečatljivo. Bespotrebno maltretiranje koje su još letos (na tropskim vrućinama), bez vode viteški istrpeli, sasvim sigurno nisu zaboravili. Jasno je to i političarima na gradskom trgu. Otuda i ne čudi sve veća panika u njihovim redovima. Razmišljanje na dva koloseka – kako sačuvati fotelju i usput (ne)asfaltirati Sinđelićevu ulicu, konfuzno je po prirodi. To je, zapravo i jedini razlog zbog čega je saobraćajna „žila kucavica“ danima unazad u potpunom kolapsu dok nosiocima vlasti u lokalnoj samoupravi funkcionerske plate uredno ležu na račun gotovo u minut!
Služba za informisanje SNS Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.