Jeremić: Oni koji nisu uradili ništa, uglavnom kritikuju

imageU gradu postoji problem saobraćaja zbog radova koji se izvode , a direktor Direkcije Dragan Jeremić najavio je početak radova na izgradnji Hale sportova za narednu godinu. Kako je najavljeno u toku su radovi na termoizolaciji objekata bazena što je preduslov za podizanje balona u Petnici.

Direktor Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić konstatovao je da je u gradu evidentan problem funkcionisanja saobraćaja zbog radove koji se izvode. „ To je pre svega postavljanje toplovoda i radovi koje uopšte izvodi Toplana , ali toplifikacija je ozbiljan projekat grada Valjeva . Vidimo saopštenja pre svega DS-a o tome kako mi loše vodimo grad pa evo mogu reći da mi evo čekamo više novca , taj novac iz Fonda za privatizaciju. S obzirom da su oni upravo bili vodje u privatizaciji i u potpunosti uništili privredu u gradu , mi očekujemo onda da taj novac baš legne n račun grada“, rekao je Jeremić.
On se osvrnuo na kritiku vezanu za balon u Petnici rekavši da je sada za očekivati verovatno da bude deset godina od kako je DS podigao balon u Petnici o kome su toliko govorili. „ Neka oni objasne zašto nisu to uradili , ali neka objasne i zašto je recimo Student bio godinama u rukama njihovih članova . Zašto oni godinama nisu uspeli da to vrate gradu kao što ćemo mi sada , odgovorno to tvrdim , učiniti sve da vratimo Partizan Valjevu . On je u rukama nekih matoraca izmedju 60 i 70 godina koji ga ljubomorno čuvaju i ubiraju prihode od njega dok objekat propada i verovatno za dve godine i sam ne padne“, kaže Jeremić.
On je u više navrata ponovio da grad neće odustati od projekta izgradnje Hale sportova bez obzira što se neki tome protive. Na pitanje Vamedie zašto radovi već nisu počeli Jeremić kaže da je razlog u tenderu koji je pao. „ Mi smo na vreme raspisali tender za izgradnju , ali je ponudjač pored činjenice da se dakle javio samo jedan izvodjač ponudio cenu za 20 miliona veću od predvidjene i tender je pao . Ali raspisaćemo ga ponovo i očekujemo da će radovi moći da počnu odmah na proleće . Na žalost tenderska procedura zahetva vreme i zato ne verujem da će se stići da se ta papirologija u ovoj godini završi. i dalje tvrdimo da je to jedan od tri objekat koji su potrebni gradu“, kaže Jeremić.
Direktor Direkcije je istovremeno ponovio da su u tou radovi na termoizolaciji objekata u Petnici kao preduslov za podizanje balona. „ Valjevski izodjač radova je već završio svoj deo posla , a dana spočinje radove izvodjač iz Beograda . Što se balona tiče tu nema nikakvih problema niti se bilo šta radi na balonu . Radi se termoizolacija na objektima na koje se balon naslanja . Nismo mi krivi što godinama niko nije ulagao u te objekte i što sada imamo tako obimne radove . Pre svega hoćemo da balon bude zaista u punoj funkciji , ane samo delimičnoj To je jedino moguće kada se ovi radoi koji su u toku završe“, navodi Jeremić.
Po pitanju Doma vojske Jeremić naglašava da ideja o prodaji nije potekla iz njegove partije SPS-a , ali je ideja prihvaćena. „ Činjenica je da grad nema 1,5 miliona evra da završi sve radove i nema 250 000 posle da se uradi opremanje i bude u funkciji grada . To je osnovni razlog zašto nismo bilili protiv toga da se objekat proda . Pre svega smo za to da u tom prostoru bude državni fakultet , ako je to ne moguće onda da se preda Biblioteci. To je bila ideja naše partije , ali se išlo na prodaju iz razloga koje sam naveo. Protiv smo toga da se biko kome poveri taj prostor da se u njemu neko igra i da tih 1700 kvadrata dodje na budžet Grada Valjeva . Samo nam još to treba da finansiramo, ai nemamo taj novac“, rekao je Jeremić.
Jeremić je potvrdio i da postoji zainteresovani zakupac za ski stazu na Divčibarama.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.