Ko je kupio Radio Valjevo?

imageRadio Valjevo i pored održane licitacije još uvek nije zvanično dobilo svog vlasnika. Potencijalni kupac Doris Aćimović uložila je žalbu na učešće Radojice Milosavljevića na aukciji. Ministarstvo potvrdilo da je Aćimović bila u pravu , a nova aukcija biće uskoro sprovedena.

Iako je prošlo mesec dana od aukcije za prodaju Radio Valjeva ovo informativno preduzeće još uvek nije dobilo svog vlasnika, bar ne zvanično. Naime u dopisu koji dolazi iz Pravne službe Entertainment media group se navodi da je Doris Aćimović koja je Radio Valjevo kupila za 17400 evra uložila žalbu na učešće drugog lica Radojice Milosavljevića . U ovom dopisu se tvrdi da ministarstvo njenu žalbu smatra osnovanom .“ Uslov konkursa: Da se dostavi potvrda nadležnog organa da fizičko lice nije osudjivano za krivična dela navedena u članu 12 stav 3 tačka 4 Zakona o privatizaciji.Radoica Milosavljević je dostavio uverenje da je bio osudjivan nekoliko puta za krivična dela iz člana 242, člana 248 i člana 252 za koje je predvidjena kazna zatvora pet godina.“, navodi se u dopisu.

U daljem navodu stoji da je očito došlo do zloupotreba službenog položaja članova komisije Agencije za privatizaciju.

Valjevska javnost nije mnogo upoznata sa potencijalnom vlasnicom Doris Aćimović , a ni sami zaposleni. Na osnovu dopisa koji je stigao valjevskim medijima , a koje potpisuje Entertainment media group , a ne sama Aćimovićeva, ostaje nejasno da li je Radio Valjevo kupilo fizičko ili pravno lice.

Aćimovićeva je Radio Valjevo kupila po 15 puta većoj ceni od osnovne cene, 1113 evra, a razlog tome je očito nadmetanje sa Milosavljevićem na samoj aukciji. Sada kada stižu informacije da će biti održana ponovna aukcija pitanje je po kojoj ceni će ovaj medij biti prodat.
Entertainment media group takodje podseća da je Milosavljević do sada u Srbiji kupio nekoliko medija iz privatizacije i sugeriše da se radi o zloupotrebi , ali i nameri da se mediji u Srbiji kontrolišu. Po rečima zaposlenih umesto Doris Aćimović u njihovim prostorijama na kratko su se pojavila lica upravo iz Entertainment media group , ali sa zaposlenima nisu razgovarali o budućem radu niti planovima. Sami zaposleni nisu mogli da odgovore na pitanje da li je Aćimovićeva vlasnik ove agencije .
Za sada se ne zna ni šta biva sa medijima koje je kupio Milosavljević , ako na to nije imao pravo . Jedino što je poznato jeste da su koliko u petak brojni radio programi u Srbiji ugašeni, a njihove frekvencije vraćene državi zbog neuspelih privatizacija . Doris Aćimović ostaje potencijalni kupac do potpisivanja ugovora Radio Valjeva što je zaposlenima nada da će sačuvati svoja radna mesta.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.