SPS uz poznate i manje poznate koalicione partnere

imageSPS će imati poznate koalicione partnere za naredne izbore , ali i neke nove , najavljeno je na danas održanoj konferenciji za novinare u ovoj partiji. "Očekujemo da na sledećim izborima na listiću bude izmedju 8 i 15 opcija, medju njima i neke nove grupe gradjana", rekao je predsednik OO SPS-a Dragan Jeremić.

"Vrlo brzo bićemo u prilici da predstavimo našu platformu za predstojeće izbore , ali i da se osvrnemo na sve ono što je uradjeno u prethodnom periodu.Mi politiku gledamo drugačije . Nastojimo da sve ono što može da bude u funikciji ovog grada stavimo u funkciju bez ikakvih ličnih interesa
i bez toga da štitimo neke svoje članove ili zaslužne gradjane ovog grada. Zaslužni za zloupotrebu i lično korišćenmje državne imovine u našem slučaju biti neće. To je ono što bi svi trebalo da znaju kada daju sebi za pravo da kritikuju i daju ocenu da li je nešto uradjeno dobro ili loše", reko je Jeremić.
On je na pitanje Vamedie da li se već vode pregovori o budućim predizbornim koalicijama rekao da nezvanični pregovori postoje. " Što se tiče koalicionih partenera za sledeće izbore rano je još reći da je nešto definisano , ali se razgovraa sa svima naravno i mi na kraju imamo jednu skupinu manjih partija koje su okupljene oko nas i u dosadašnjoj vlasti i za očekivati je da će neko od tih partija ostati u predizbornoj koaliciji sa SPS-om. Sa nama su standardno naši partneri PUPS, JS, SDPS , a za ostale videćemo . Ništa nije potpisano", kaže Jeremić.

Na pitanje vezano za pripadnike URS-a kao partije koja više ne postoji Jeremić kaže da njihovi odbornici jesu deo vladakjuće koalicije . " Tu nema priče sa URSom tu su odbornici koji su deo vladajuće većine, a da li će biti deo naše koalicije to je nešto drugo. Ako ne postoje mogu možda biti neka posebna politička grupacija ili deo SPS-a, ali to sve ostaje da se vidi ubuduće", kaže Jeremić.
On dodaje i da mnogo toga zavisi od toga kakvo će grupisanje biti na političkoj sceni Valjeva , ali i potvrdjuje da je vrlo moguće i sve otvoreno da neko iz sadašnje koalicije bude koalicioni partner za predstojeće izbore .
Po njegovim očekivanjim za sledeće izbore biće po sadašnjim , kako kaže, najavama, bar dve ili tri grupe gradjana." Valjevo je specifičan i demokratski grad imaćemo prave izbore u Valjevu. Biće ih i levo i desno orijentisanih , evo vidimo već ima stranka levice. DS evo ima ponovo još jednu tranku, iz DSS-a se pojavila još jedna i biće tu puno opcija. Očekujem izmedju 8 i 15 opcija na izbornom listiću", kaže Jeremić.

image

Novinarima je danas predstavljen i Nikola Todorović novoizabrani predsednik omladine SPS-a koji je rekao da su svi izavrani u predsedništvu partije mladi ljudi koji su željni rada i koji žele da se u gradu stvori atmosfera koja će vratiti omladinu u Valjevo nakon završenog fakulteta. " Ja sam završio fakultet u Beogradu da ovde zasnujem porodicu i radim i nadam se da će tako uraditi i naši omladinci jer svi imamo istu težnju da naš grad ima bolju budućnost", rekao je Todorović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.