Počinju tople probe

imageDanas počinju tople probe za sve one koji koriste usluge gradske Toplane.. Toplana za sada nabavila mazut za naredna dva meseca.

Gradska Toplana obezbedila je 700 tona mazuta što je po njihovim rečima dovoljno za prva dva meseca stabilnog grejanja. Zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra , a sa toplim probama Toplana će početi već danas.
Iako je ranije bilo najavljeno da će već od 1. oktobra startovati plaćanje grejanja po potrošnji , resorno ministarsto dozvolilio je da se još uve sezone grejanje može plaćati dvojako , po kvadratu ili po potrošnji u zavisnosti ko se za šta odlučio. Do naredne grejne sezone svi korisnici Toplane moraće da predju na obračun grejanja po potrošnji pri čemu imaju dve mogućnosti i to da ugrade merače na sopstvene radijatore ili razdelom sa mernih podstanica.
Toplana je u ovoj godini nastavila sa izgradnjom toplovoda , a očekivanja su da će se nakon završetka izgradnje priključiti još oko 70 000 kvadrata. Iako je bilo najavljeno da će se ove grejne sezone korisnici grejati i na mazut i na gas po svemu sudeći od nabavke gasa koji je trenutno jeftiniji energent se odustalo.
Toplanu već u januaru čeka prva rata kredita prema KFW banci u iznosu od 20 miliona dinara.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.