Visoke cene ogreva

      Нема коментара на Visoke cene ogreva

imageZa manje od mesec dana počeće sezona grejanja za sve one koji su na daljinskom sistemu grejanja. Oni koji se greju u privatnoj režiji već su počeli sa nabavkom ogreva po cenama koje nisu niske.

Već početkom novembra onima koje greje gradska Toplana stići će računi za grejanje po potrošnji. Odlukom resornog ministarstva ovakav vid naplate počeće već od prvog oktobra. Cena grejanja po potrošnji za sada je nepromenjena i tokom grejne sezon od 15 oktobra do 15. aprila naredne godine iznosi 5,87 dinara po kilovat času za stambeni i 8,81 dinar za poslovni dok je cena za povlašćeni prostor 7,63 dinara.
Kako svaki objekat koji zagreva Toplana ima svoju podstanicu u Toplani kažu da potpuno spremno dočekuju početak nove grejne sezone, a još jedna novina je grejanje na gas koje od ove sezone uvodi Toplana.
Veći deo Valjeva ipak će za grejanje morati sam da se snadje po cenama koje su prilično visoke. Za one koji su se odlučili za grejanje na ugalj cene uglja koji se najčešće koristi su :
-suva Kolubara prodaje se po ceni sa prevozom od 12500 dinara po toni
-sirova Kolubara 7300
-Kreka 11 800
-Banović 14 400
-Stanari ugalj komad 10 000 din

Cena ogrevnog drveta kreće se od 3 700 do 4900 dinara po kubiku u zavisnosti da li se koristi usluga prevoza ili ne. Usluga sečenja mahom se naplaćuje 300 dinara po kubiku.
Mnogi su se prethodne sezone odlučili za grejanje na pelet , a njegova cena se ove godine kreće u zavisnosti od vrste od 20160 Pelet ENWO (80% bukva, 20% jela) do 22 440 dinara po toni Pelet BioEnergy Point-Boljevac (100% bukva).

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.