Sednica, možda u petak?

imageIako je po poslednjim informacijama sednica Skupštine bila najavljena za danas po svemu sudeći od ovog datuma se odustalo. Neke nove informacije govore da bi sednica mogla biti održana u petak 25. septembra.

Počev od 14. septembra koji je bio uzet kao prvi datum za održavanje nastavka sednice Skupštine potom „preko“ 22. septembra polako se stiglo i do kraja ovog meseca pa je poslednji datum kojim se spekuliše petak 25 septembar. Ono što je sigurno poslednji rok za održavanje ove sednice je novembar tekuće godine. U medjuvremenu javnost je obaveštavana o svim onim stvarima koje čekaju na realizaciju , a čiji je preduslov drugi rebalans budžeta stim da je i taj drugi rebalans u medjuvremenu pretrpeo izmene baš zbog toga što vreme prolazi , a nastavka sednice nema.
Istovremeno javnost i dalje prati dešavanja po pitanju ko je predsednik Skupštine , ima li ga uopšte i ko će voditi sednicu?
Vladajuća koalicija najavljuje da će sednicu voditi Jovan Lukić kao zamenik predsednika Skupštine ukoliko do tada ne stignu odgovori na pitanja koja su uputili ministarstvu lokalne samouprtave ili konačno rešenje Upravnog suda.
Za sada nema informacija da je bilo kakav odgovor stigao , a po istim izvorima Vamedie Jovan Lukić ima legitimno pravo da sednicom predsedava. Sa ovim stavom kako se moglo videti u medjuvremenu iz otvorenog pisma, ne slaže se bivša predsednica Slavica Cupać.
Cupaćeva je deo vladajuće koalicije i od nedavno je deo novog odborničkog kluba u kome u pored nje Dragan Vuković (Za Valjevo), Nataša petrović(Pokret za Valjevo). Cupaćeva je ranije bila deo odborničkog kluba Novosrbijanaca.
Da li će ukoliko njeni zahtevi ne budu ispunjeni Cupaćeva glasati za rebalans budžeta biće jasno na nastavku sednice Skupštine kad god ona da bude održana?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.