Divčibarska ulica mimo dogovora

imageRadovi na rekonstrukciji Divčibarske ulice na nama najbližoj planini već su počeli , a u gradskoj Direkciji kažu da su Putevi Srbije preduzeće koje finansira izgradnju odustali od mostova i rasvete . “ Tražićemo od njih da urade dva mosta kako je i bilo dogovoreno“, kaže Miroslav Burmazović iz gradske Direkcije.

Na sastanku koji je 18. maja održan na Divčibarama sa predstavnicima Puteva Srbije direktor Zoran Drobnjak najavio je izgradnju Divčibarske ulice u vrednosti od miliona evra. Kako je Drobnjak tada izjavio biće uradjena deonica na potezu od Vidikovca do benzinske pumpe i za Vamediu potvrdio da će „Putevi Srbije “ uraditi traženu deonicu.“ Mi ćemo uraditi ulicu u dužini od 2,2 kilometra sa trotoarom sa jedne strane i potpunom rasvetom na tom delu.Jedino je sporan most koji smo videli , a koji ne može da se proširi pa će u tom delu postojeći projekat morati da bude revidiran. Vrednost svih radova biće do milion evra“, rekao je tada Drobnjak.
Ipak radovi koji su počeli po najavama ne obuhvataju sve obećano . “ Dobili smo informaciju da neće biti uradjeni mostovi i rasveta. Mi sada moramo da urgiramo u Putevima Srbije da se ovaj posao uradi onako kako je dogovoreno jer bez tih mostova bespredmetno je da govorimo o rekonstrukciji ulice. Pogotovo nam je važna rasveta koja je takodje bila dogovorena. Prvobitno su bila predvidjena tri mosta , ali se to posle svelo na dva , sada očito i to je problem. Pokušaćemo da u Putevima Srbije urgiramo kako bi i to bilo uradjeno“, objašnjava Miroslav Burmazović iz gradske Direkcije za urbanizam.
Još ranije moglo se čuti da Grad Valjevo nema dovoljno sredstava koje bi mogao uložiti u pomenutu ulicu , ali da zato može da finansira izgradnju manjih ulica . „Kada je u pitanju sistem kanalizacije , sa tim projektom mi možemo da konkurišemo prema IPA findovima , ali sa ulicom ne možemo . Glavni preduslov je završen , a to je GUP Divčibara“, rekao je Dragan Jeremić direktor Direkcije.

Odustajanje od dogovora nije prvi put da se dešava u Valjevu i kada su u pitanju ministarstva pa smo do sada imali slučaj odustajanja od učešća u izgradnji Hale , rekonstrukcije Karadjordjeve i niza manjih projekata u našem gradu. Ministri su se često prvadali rebalnsima budžeta , a šta je opravdanje Putevima Srbije ostaje da se vidi.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.