Prijem najmladjih muzikalnih Valjevaca

imageDevet godina unazad, kraj septembra je u MŠ „ Živorad Grbić“ predviđen za prijem najmlađih muzikalnih Valjevaca.

Ova škola vrlo uspešno realizuje program muzičkog zabavišta i pripremnog razreda zahvaljujući angažovanju profesorki škole, Tamare Milosavljević i Svetlane Nenezić.U okviru Muzičkog zabavišta, mališani od 5 i 6 godina starosti susreću se pre svega,sa osnovnim elementima muzike, razvijaju sluh, glas, osećaj za ritam ali i koncentraciju, memoriju, inteligenciju , komunikaciju i emocionalnu inteligenciju. Kroz muziku, ilustracije, instrumentarij prilagođen njihovom uzrastu, polaznici zabavišta polako ulaze u čudesan svet muzike ali upoznaju i ambijent i specifičan život muzičke škole, što svakako ima ključni uticaj za kasnije opredeljivanje za muzičko obrazovanje.
Pripremni razred uvodi decu od 7 i 8 godina starosti u sistem muzičkog obrazovanja. U okviru ovog programa, oni razvijaju sluh, intonaciju, muzičku memoriju i ritmičku sposobnost. Upoznaju se sa svim instrumentima koji se uče u muzičkoj školi ali usvajaju i prva znanja o muzičkoj umetnosti, klasičnoj muzici, javnom nastupu,formi koncerta, ponašanju na umetničkim programima, individualnoj nastavi. Od ove godine nastava pripremnog razreda biće proširena i mogućnošću učenja instrumenta. Valjevski mališani kojima je muzika bliska, imaće priliku da se opredele za klavir, violinu, harmoniku, gitaru i frulu.
Informativni roditeljski sastanak za sve zainteresovane Valjevce muzička škola organizuje 24.septembra u 18 časova u okviru kog će biti realizovane mini prezentacije oba programa. Uz muziku se bolje misli, oseća i živi jer upravo muzikom negujemo čoveka u sebi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.