Počinje jesen

      Нема коментара на Počinje jesen

imageDanas počinje jesen dok za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.Ove godine jesen nam stiže danas u 10 sati i 20 minurta i 33,26 sekundi.

To je 266. dan u godini, a do kraja godine ostaje još 99 dana.Iz Astronomskog društva “Ruđer Bošković”najavljuju i da će u ponedeljak, 28. septembra moći da se vidi potpuno pomračenje Meseca.

Poznata meteorološka služba Accuweather izdala je prognozu za ovu jesen i vremenske prilike u Evrope.

Posle rekordno toplog leta koje je pogodilo centralnu i istočnu Evrope, očekuje se poprilično topla jesen. Tako će temperature u velikoj meri odstupati od klimatološkog proseka, smatra meteorolog Eric Leister.

Natprosečno toplo će biti u istočnoj Evropi, dok se na teritoriji južnog balkana očekuje i puno kiše.

Anticiklon će dominantno uticati na vreme u centralnoj i istočnoj Evropi, ali se sasvim drugačija priča očekuje u Sredozemlju. Polja niskog pritiska će doneti nestabilno vreme i jesenje oluje koje će se kretati od Španije pa sve do Balkanskog poluostrva.

Zbog kiše koja se očekuje novi problemi sa poplavama mogli bi da se jave u Italiji, Albaniji, Kosovu, Srbiji, Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.

Dok će cikloni brzo prolaziti područje Iberijskog poluostrva, oni bi danima mogli da se zadrže iznad Italije i južnog Balkana. Ovakvo vreme će biti posebno izraženo oktobra.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.