Kraljevski par u Valjevu

imageKraljevski par Karadjordjevića Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina danas su obišli Četvrtu školu i Opštu bolnicu. U školi je sredstvima Fondacije princeze Katarine uradjena senzorna soba , a Bolnici je donirano sanitetsko vozilo i inkubator.

Prestolonaslednik Aleksandar kardjordjević i Princeza Katarina obilazeći OŠ „Nada Purić posebno su istakli značaj obrzovanja za sve mlade ljude u Srbiji. “ Verujemo da je obrazovanje od ključne važnosti za sve ljude i za svaki narod. Možda se baš medju vama nalaze budući naučnici i važna imena nauke. Mi svake godine u junu organizujemo prijem za Vukovce u Srbiji i nadamo se da će najbolji medju vama biti naši gosti sledeće godine“, rekao je Prestolonaslednik Aleksandar učenicima škole.
Fondacija Lajflajn donirala je 1200 000 dinara za opremanje senzorne sobe u ovoj školi namenjenu deci sa posebnim potrebama. U ime grada Valjeva Karadjordjevićima se zahvalio gradonačelnik Stanko Terzić koji je uz reči zahvalnosti podsetio prisutne na sve oblike socijalnih davanja Grada Valjeva . “ Posebno nam je važno i obrazovanje i svake godine izdajamo velika sredstva da bi naše škole funkcionisale bez problema . Imamo i svoju Fondaciju za talentovane učenike i stipendiste na šta smo posebno ponosni“, rekao je Terzić.

image Inicijator projekta senzorne sobe Milena Matunović posebno se zahvalila u ime kolektiva škole. “ U ovoj sobi ćemo uz korišćenje opreme raditi na stimulaciji psihofizičkog razvoja kod dece sa smetjama u razvoju na stimulaciji njihovih čula i vizuelnih veština. Pomagaćemo da bi se što lakše snašli u životu . U toj sobi će moći da se relaksiraju i oslobode strahova , a samim tim i njihov život će biti kvalitetniji. Hvala Vam u ime kolega, učenika i njihovih roditelja“ , rekla je Matunović.
Posetu Valjevu kraljevski par je nastavio posetom Opštoj bolnici u Valjevu obišavši odeljenja pedijatrije i neurologije. Deci na odeljenju pedijatrije Princeza Katarina uručila je prigodne poklone , a Bolnici je donirano sanitetsko vozilo i inkubator. “ Mi se ne bavimo politikom već nam je bitan narod. Želimo da pomognemo srpskom narodu koliko možemo . Najvažnije je da naš narod bude dobrog zdravlja i zato su nam bolnice važne. Mi često dajemo i ulažemo u bolnice , možda više u Beogradu jer tamo živi više ljudi , ali nije samo Beograd Srbija i Valjevo je Srbija. Ovo je lep grad i danas se ovde prijatno osečćamo. Svako ima samo jednu otadžbinu i zato moramo da radimo zajedno. Donirali smo kola da biste uzeli pacijente za dijalizu ili hemioterapiju i od kuće ih doveli. znamo da Bolnice nemaju dovoljno kola. Znam da postoje zahtevi , ali morate nam reći šta vam je potrebno kako bismo pomogli. recite šta vam je sve potrebno . Imamo sada niz prijema u Americi i tražićemo novac i tražićemo pomoć , dajte nam listu vaših prioriteta“, rekla je Princeza Katarina podsećajući da njena Fondacija svakog meseca šalje lekare na obuku u inostranstvo i poziva stručnjake iz raznih oblasti medicine kako bi unapredili znanje ovdašnjih lekara.

image Zamenik direktora Bolnice dr Zoran Milosavljević u razgovoru sa Karadjordjevićima zahvalio se na poklonima podsetivši da se u ovoj godini obeležava 100 god od osnivanja Prve ratne bolnice.“ Ta bolnica bila je simbol požrtvovanosti i humanosti. Hvala vam i na pomoći koju ste nam i ranije pružali i nadam se da pomoć neće izostati ni u budućnosti“, rekao je Milosavljević.
Svoj doprinos Bolnici daje i Valjevska crkva o čemu je danas govorio Vladika Milutin. “ Kolo srpkih sestara već je pomoglo ovih dana grudno odeljenje i mi ćemo se uključiti tako što ćemo dati novac za krečenje. Namera nam je da pomognemo i odeljenje pedijatrije i da i tu doniramo novac i pomognemo koliko možemo. Već ranije sam razgovaro sa rukovodstvom Bolnice i ponovo ćemo razgovrati o tome kako možemo da se uključimo i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna“, rekao je Episkop Milutin .

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.