Kolektivnim ugovorom povećane zarade u JP „Vidrak“

imageDrugim rebalansom JP „Vidrak“ izmedju ostalog obezbedjena su sredstva za povećanje zarada koje su predvidjene kolektivnim ugovorom. „Vidrak“ je ovim rebalansom ukupne prihode povećao za 9 miliona dinara.

„ Prihodi su veći za 4% i to za parking 3 miliona, za sanaciju deponije 2 miliona dinara , a ostalo se odnosi na zelenilo.Najznačajnija promena odnosi se na troškove bruto zarada zbog donošenja Zakona o privremenom uredjivanju osnovica za obračun i isplatu zarada i kolektivnog ugovora za javna komunalna preduzeća. Mi smo do sada isplaćivali topli obrok u bruto iznosu od 90 dinara po zaposlenom dnevno , a sada će to biti 250 dinara po radniku dnevno dok smo regres za godišnji odmor isplaćivali u bruto iznosu od 940 dinara na mesečnom nivou po zaposlenom , a sada će to biti 3 840 dinara na mesečnom nivou tako da će zaposleni u „Vidraku“ osetiti boljitak primenom posebnog kolektivnog ugovora“ , rekao je obrazlažući rebalans direktor „Vidraka“ Djordje Milanović.
Milanović je posebno istakao činjenicu da kao ni prethodne godien nije promenja cena usluge odnošenja smeća , a da je uprokos tome za ovu godinu „Vidrak“ ostavrio investicije u visini od 8,3 miliona dinara. „ Raspisan je i tender za asfaltiranje platoa iispred upravne zgrade kao i za asfaltiranje garažnog prostora jer kao što znate tamo su bile zemljane podloge i što se tiče „Vidraka“ mi već sada možemo reći da je ovo uspešna godina za nas“, rekao je Milanović.

U ovom preduzeću trenutno radi 257 zaposlenih od kojih je za 60 % radnika preduzeće dotiralo novac do minimalne zarade , a ovim povećanjem u zavisnosti od broja dana dolazaka na posao zarada će u bruto iznosu biti veća za u proseku 7200 dinara.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.