Drugi rebalns Direkcije – povećanje za putnu infrastrukturu

imageUsaglašavajući se sa rebalansom gradskog budžeta Direkcija za urbanizam i izgradnju Valjeva drugim reblansom povećala je ukupne prihode za 13 % ili 143 miliona dinara. Budžet Direkcije je tako nakon ovog drugog rebalansa 1,2 milijarde dinara.

Milan Trifunović pomoćnik direktora za tehnička pitanja u gradskoj Direkciji na sednici Veća rekao je da je najveće povećanje u okviru pozicije utna infrastruktura koja je uvećana za 110 miiona dinara zbog više opredeljenih sredstava za otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i poziija u okviru drumskog saobraćaja.“ Što se tiče komunalne delatnosti najveće povećanje je na poziciji javne rasvete i to povećanje iznosi 26 miliona dinara .Što se tiče rashoda putna infrastruktura je povećana sa 375 miliona na 486 miliona dinara što čini povećanje od 29 %.Najveća stavka u toj pozivciji jeste otklanjanje posledica elementarne nepogode i tu je uvećana stavka za izgradnju mostova jer u prošloj godini smo sanirali 9 , a u ovoj godini gradimo 6 mostova. Stim u vezi treba istaći da će već u ponedeljak kremnuti izgradnja mosta u Veselinovićima dok su svi ovi drugi mostovi u završnoj fazi“, rekao je Trifunović dodajući da je završena izgradnja navoza na mostu u Aničićima te i da je isti most pušten u promet.
Rashodi su povećani i kod komunalnih delatnosti za 26 miliona dinara , lokalni ekonomski razvoj zbog ulaganja u industrijsku zonu povećan je za 7 miliona dinara. Ovim rebalansom Direkcija je opredelila i sredstva za izgradnju meteorološke stanice na Divčibarama , a sa druge strane pozicija razvoja sporta rebalansom je smanjena za 10 miliona dinara . Drugi rebalans Direkcije predvidja i izdvajanje u visini od 9 miliona dinara za izvodjenje radova na zatvorenom bazenu u Petnici.
„Sredstva potrebna za rad Direkcije povećana su za milion dinara sa 63 na 64 miliona zbog povećanog obima posla imamo veću potrošnju goriva , a tu su i registracija i nabavka softvera“, rekao je Trifunović.
Kako se moglo čuti posle 25 avgusta krenuće tenderi za most u Goloj Glavi koji se gradi iz donacije , za sifone u toku Kolubare , a kad je u pitanju most u Boškovićima Trifunović kaže da se već sedam dana čeka na beton za ploču koja je postavljena pa se očekuje da i to bude vrlo brzo završeno.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.