Jokić će poštovati odluku Upravnog suda

imageMihailo Jokić ne predsedava današnjom sednicom Skupštine nakon što je iz Upravnog suda Srbije stigla odluka da isti nije predsedavajući do nove odluke istog suda. Sednicom predsedava njegov zamenik Jovan lukić.

Kako Vamedia saznaje Mihailo Jokić je odlučio da nakon pristigle odluke Upravnog suda iz moralnih razloga ne predsedava današnjom sednicom Skupštine iako je u pripremi iste u potpunosti učestvovao. Naime nakon što je skupština grada u februaru prošle godine smenila sa mesta predsednika Skupštine Mihaila Jokića , upravni sud Srbije poništio je istu odluku Skupštine i ponovo vratio Jokića na mesto predsedavajućeg. Nova odluka od ovog jutra istog suda navodi da Jokić nije predsednik do donošenja novog rešenja Upravnog suda. Obraćajući se odbornicima Jokić je za govornicom rekao da iz moralnih razloga ne može nastaviti rad na mestu predsednika, ali se zahvalio svima koji su mu pomagali u radu. “ S obzirom da u Skupštini ima onih koji su u poziciji nezadovoljni mojim radom ali i u opoziciji ima nezadovoljnih to znači da sam Skupštinu vodio kako dolikuje i treba. Neka jevnost zna da za tri godine nisam imao reprezentaciju, ni dnevnicu ni nadokanadu ništa sem moje penzije. Želim Vam uspeh u radu . Živeli i hvala“, rekao je Mihailo Jokić
Podsećamo da je Jokić u potpunosti ispoštovao najpre odluku Skupštine grada , a potom i odluku Upravnog suda kojom je vraćen na staro mesto pa je bilo i za očekivati da i ovu novu odluku Jokić ispoštuje onako kako je to sud naložio.
Njega će danas na mestu predsedavajućeg zameniti zamenik Jovan Lukić koji kako se moglo čuti ima velikih zdravstvenih problema pa ostaje pitanje da li bi novonastalu situaciju pojedini odbornici mogli i zloupotrebiti. Istini za volju na prethodnim sednicama Skupštine Jokić je maestralno balansirao medju različitim težnjama odbornika pa i različitim tumačenjima poslovnika Skupštine. Za sada se još uvek ne zna, bar ne zvanično, kakav će sled dogadjaja biti na dalje. Izvesno da je moguće, s obzirom da je rok za održavanje sednice tri meseca, da se u medjuvremenu sačeka nova odluka Upravnog suda koja bi možda Jokića mogla vratiti na mesto predsednika s obzirom da se ovoj Skupštini i njenom mandatu bliži kraj u skladu sa lokalnim izborima koji će uslediti.
Podjednako je moguće da bude izabran novi predsednik, ali je pitanje ko bi se prihvatio ove uloge za tako kratak vremenski period?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.