Počeo SPREG

      Нема коментара на Počeo SPREG

imageU prostoru Omni centra danas je svečano otvoren Sajam privrede i privrednih dostignuća SPREG . Ovo je već tradicionalan sajam koji se održava 12 put za redom u Valjevu. “ Sve o krizi već je rečeno , ali moramo reći da je Sajam ako ništa drugo pokušaj da pokažemo da se u Valjevu ali i regionu ipak nešto radi“, rekao je zamenik gradonačelnika Žarko Kovač na otvaranju Sajma.

Organizator Jovan Grujić danas je rekao da se Sajam odvija u dve hale gde je prisutno preko 200 izlagača i da se ove godine dogodilo da prostor nije mogao da primi sve zainteresovane izlagače. “ U hali dva je DTL naš Domaći trgovinski lanac i oni su pripremili niz zanimljivih prezentacija pa sve pozivam da i ovu halu itekako posete. Ispred takodje imamo izlagače koji svoje delatnosti jednostavno ne mogu predstaviti unutra. Sajam traje do trećeg aprila i poslednjeg dana biće održan Sajam zapošljavanja . U hali jedan možete videti brojne Opštine i njihove privrednike , a sve dane Sajma pripremili smo niz dešavanja u vidu predavanja , savetovanja. Pre svega ovaj sajam je prilika da se privrednici upoznaju i ostvare saradnju „, rekao je Grujić u ime Agencije Gati kao dugogodišnjeg organizatora SPREG-a.

image Na samom otvaranju govorio je Obrad Popović direktor DTL-a rekavši da je pitanju lanac trgovina na malo koji čine sve da domaću proizvodnju istaknu u prvi plan. “ Ni po čemu naši proizvodi ne zaostaju za uvoznim proizvodima. Ni po ambalaži ni po kvalitetu nego su čak i kvalitetniji. Pokušavamo da izadjemo iz kletve koja kaže da dva Srbina ne mogu da rade zajedno. Mi postojimo već pet godina i uspešno poslujemo.Vidite u Valjevu Europrom šta radi kako i koliko je uspešan. Pokušavamo da budemo dobri partneri, dobri domaćini, komšije i poslodavci. Trenutno imamo 511 maloprodajnih objekata i preko 300 zaposlenih“, reko ja Popović pozvavši gradjane da obidju halu u kojoj je ovaj trgovinski lanac predstavljen.

image Gost na otvaranju bio je predsednik Opštine Lajkovac Živorad Bojičić koji je naglasio da bez proizvodnje nema razvoja. “ Tu lokalne uprave moraju da pomognu stvaranjem povoljne investicvione i poslovne klime , obezbedjenjem infrastrukture i otklanjanjem birokratske barijere. A na proizvodjačima je da se izbore za kupce i svoje mesto na tržištu“, rekao je Bojičić.

image Sajam je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Žarko Kovač koji je rekao da je o krizi gotovo sve rečeno i o njoj se odavno već sve zna. “ Ista se priča o problemima dugo ponavlja. Nama ostaje da se nadamo da ćemo kao društvo uspeti da nadjemo neka rešenja i prevazidjemo postojeće probleme. Ovaj sajam pokazuje da postoje kontakti i da se ipak koliko toliko radi“, rekao je Kovač.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.