NS: Brojni komunalni problemi

imageValjevo po rečima Radovana Vlajkovića predsednika GO NS u Valjevu ima velikih komunalnih problema i nema industrijsku zonu. Meštanin MZ Stari Grad skrenuo pažnju javnosti na gradilište u Knez Mihailovoj ulici koje je praktično pretvoreno u baruštinu.

" NS skreće pažnju vlastima da s obzirom da se približavaju verski praznici treba urediti trotoar ispred Hrama koji je u lošem stanju. Takodje tražimo od nadležnih da se prostor industrijske zone u pravcu prema Divcima proširi i uredi pre svega u vezi energentskog napajanja. Mi u Valjevu nemamo industrijsku zonu jer Stefil nije industrijska zona. Tražili smo svojevremeno da se prostor u Krušiku preuredi u industrijski park , ali to nije realizovano" , rekao je Radovan Vlajković predsednik GO NS. On je primedbu stavio i na radove koje u koritu reke na sanaciji izvodi Erozija pitajući ko plaća da se nasipa hiljadu kubika tucanika koje prva voda koja naidje odnese sa sobom. " Oni su to tako samo nasuli i voda je sad odnela", konstatovao je Vlajković.
Dušan Milivojević meštanin MZ Stari grad skrenuo je pažnju javnosti na problem koji postoji u Knez Mihailovoj ulici rekavši da je u tom delu grada uredjen jaz i da su otpadne vode usmerene u kanalizaciju. " Mi smo to ako se sećate rešili uz donaciju Vlade Češke , zacevili jaz. Sada se stavlja akcenat na ekologiju , a postoje i dalje problemi. Ljudski aktor je umešao prste u Knez mihailovoj ulici kod Užica kafane je neko počeo zidanje objekta. podrumski radovi su završeni , objekat stoji i tu se godinama skuplja voda . to izgleda strašno i to je ekološka katastrofa . ne mogu da verujem da se niko time ne bavi", rekao je Milivojević navodeći da je u više navrata pozivao inspekciju ,ali da konkretne reakcije nema.
Goran Paramentić iz MZ Brdjani novinare je danas informisao da još od prošle godine i poplave njegov plac koji se nalazi pored Obnice ova reka praktično formiranjem uporednog toka neprestano plavi. " Išli smo u sektor za vanredne situacije , prijavljivali niko nije ni došao. Evo u subotu je padala kiša i do pola placa je bila voda . Mi tamo nemamo gradsku vodu i nemamo bunare pa se plašimo da se bunari ne zagade ovom vodom koja nas plavi", objašnjava Paramnetić .
Na pitanje Vamedie da li je konsultovan inspektor vodoprivrede jer je Obnica u nadležnosti Srbija voda kao reka prvog reda Paramentić kaže da je inspektor obavešten , ali da do danas ništa nije učinjeno. Po pitanju priključenja na gradski vodovod paramentić kaže da je u Gradskoj upravi dobio informaciju da nema novca za tu investiciju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.