Prvi poraz Srbijanke-014 u sezoni

imageOK Mali Zvornik – ZOK Srbijanka014 3:1 (25:20, 25:23,22:25,25:20)ZOK Srbijanka014: Nedovic(kap), Bojicic(lib1),Kašiković(lib2), Pavlović, Novaković, Srećković, Mitrović, Kovačević, Novokmet, Ilić, Obradinović, Janković

Prema svim očekivanjima utakmica puna naboja, adrenalina, kao što je to uvek bivalo izmedju ove dve ekipe. Valjevke su posle jedanaest vezanih maksimalnih pobeda napustile teren pognute glave. Za takav scenario su zaslužni na prvom mestu sinoć i više nego raspoložena domaća ekipa, sa druge strane skroz dekocentrisane Valjevke i kao treći sudije sa nekim krajnje čudnim odlukama u korist domaće ekipe.
Valjevke su u sam meč ušle dekocentrisano, bez odgovora na jake servise i napade sa krajeva domaćih, tu se pre svega odnosi na domaće igračice Erić i Spasenović za koje Valjevke nisu mogle da nadju rešenje tokom cele utakmice. Rezultat od 19:8 u prvom setu sve govori, tada igračice Srbijanke014 počinju da igraju i smanjuju rezultat na 23:20, ali opet dva snažna servisa domaće prvi set rešavaju u svoju korist rezultatom 25:20.
Drugi set su Valjevke počele malo angažovanije i igralo se poen za poen sve do 20:20, tada se gošće sa dva vezana bloka odvajaju i kada se činilo da će izjednačiti rezultat u setovima, na scenu stupa sudijski duo, sa dve krajnje čudne odluke dodeljuju poene domaćim, što igračice Zvornika koriste i osvajaju i drugi set rezultatom 25:23.
Vidno iznervirane Valjevke u treći set kreću bez ikakve ideje u bilo kom segmentu igre što se moglo videti i po rezultatu na semaforu 14:5 u korist domaćih. Od tog trenutka su gošće konsolidovale prijem, a onda Nataša Pavlović a kasnije Aleksandra Janković odličnim servisima, Novokmet odličnim napadima prave preokret i Valjevke osvajaju taj set 25:22.
U četvrtom setu su Valjevke krenule furiozno i povele 5:1, 7:3, tada opet glavnu ulogu na terenu preuzima sudija Milošević i nekim odlukama vraća domaće u život. Valjevke su se borile, i pored juče očajne igre bile u prilici da utakmicu odvedu u peti set, pri rezultatu 20:20, opet spomenuti gospodin Milošević preuzima stvari u svoje ruke i čistu loptu za Srbijanku014 dodeljuje domaćim, koje uz burno i nesportsko navijanje sa tribina domaće koriste i rešavaju taj set u svoju korist (25:20), samim tim i utakmicu. Valjevkama ništa drugo nije preostalo nego da čestitaju na pobedi zaista raspoloženim i juče boljim devojkama iz Zvornika.
I pored ovog poraza Srbijanka014 ostaje lider na tabeli Regionalne lige sa 33 boda, tri više od Malog Zvornika koji je drugoplasirana ekipa i četiri više od Zaslona(Šabac) trećeplasirane ekipe na tabeli.
Srbijanka014 u sledećem kolu dočekuje ekipu OK Tamnava (Koceljeva). Utakmica će se igrati u hali Student, u subotu od 15h.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.