Divčibarama su potrebne investicije

imageUsvajanjem Plana regulacije Divčibara biće omogućeno ulaganje u razvoj Divčibara. “ Grad Valjevo ima priličan broj hektara zemlje na Divčibarama , a tek ovim Planom moguće je tom zemljom raspolagati. Grad Valjevo ne može sam da investira u Divčibare“, rekao je Dragan Jeremić direktor Direkcije za urbanizam.

Donošenjem Plana regulacije Divčibara grad bi trebao da preduzme konkretne korake za unapredjenje turizma i razvoja Divčibara . Direktor Direkcije Dragan Jeremić kaže da grad to ne može sam . “ Sada je bilo mnogo priče o tome da ne postoji prostor za parkiranje na Divčibarama , da je došlo do kolapsa . To je tačno , ali nikakvi radovi gore nisu mogli biti izvodjeni bez ovog plana . Pa ni parking o kome se priča. Sada možemo da se obratimo ministarstvu gradjevine za sredstva na osnovu ovog Plana . Grad nema novca za investicije na Divčibarama“, tvrdi Jeremić i navodi da postoji nekoliko projekata koji su uradjeni , ali za koje nedostaje novac za realizaciju.
“ Imamo projekat glavne ulice koja košta 70 miliona dinara. Grad to nema , a bez realizacije tog projekta Divčibare su osakaćene. Plan kanalizacije koji je po meni infrastrukturni projekat broj jedan napravljen je tako da ne može sa njim da se aplicira i ne može da se uradi. ne možemo da apliciramo ka medjunarodnim institucijama“, rekao je Jeremić.

Po njegovom mišljenju prazna je priča da Divčibare treba razvijati ukoliko ne postoje konkretne investicije i one ne mogu biti minimalne . “ Mi možemo da kao grad izdvojimo milion pa možda i tri , ali za šta je to dovoljno? Ni za šta.Nama na Divčibarama trebaju ozbiljna sredstva i sva minimalna ulaganja se ne vide nemaju efekat“, zaključio je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.