Moguć štrajk zbog blagajnice i finansijskog direktora u Domu zdravlja

imageKašnjenje plate te prekovremeni sati bili su povod za skup sindikata u Domu zdravlja. Radnici zatražili smenu šefice računovodstva , pomoćnika direktora u sektoru finansija , ali da se preispita rad blagajnica odnosno priznavanje prekovremenih sati ..

S druge strane direktor Doma zdravlja Milivoje Simović izneo podatak da je zbog nepriznavanja prekovremenih sati od strane RFZO u prošloj godini moralo da bude vraćeno 13,5 miliona dinara.

Zarade za januar su ipak u toku jučerašnjeg dana isplaćene , a upravo njihovo kašnjenje bio je samo jedan od povoda za nezadovoljstvo zaposlenih u Domu zdravlja koji su inicijativu za smenu finansijskog direktzora i šefa računovodstva uputili direktoru i osnivaču. Miroslav jovanović iz Sindikata lekara i farmaceuta Doma zdravlja rekao je juče da se zapravo radi o stanju koje traje jako dugo , a da je kulminacija dostignuta u poslednjih nekoliko dana. „ Ovo je spontani skup bio i nisu prisutni samo članovi našeg sindikata . Neposredan povod je što smo jedina Ustanova u Srbiji koja nije primila januarsku platu nego smo u poslednjih 40 dana primili polovinu januarske plate . želimo da utvrdimo koji su razlozi. Jedna blagajnica ucenjuje sve nas i ucenjuje direktora jer neće da radi svoj posao u redovno radno vreme nego hoće da joj to bude prekovremeni rad. Mi sumnjamo da je to moguće i moje mišljenje je da iza toga stoji zaverenička grupa čiji je ona eksponenet koji žele da nezadovoljstvo da usmere prema smeni direktora , to oni hoće. Mislim da je tu Slobodan Šević , finansijski direktor, šef računovodstva i ova nesrećna blagajnica“, rekao je Jovanović.
Oni su kako je rekao uputili zahteve za smenu tih ljudi direktoru i osnivaču, a ukoliko im se zahtevi ne ispune zaposleni će stupiti u štrajk.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.